Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

1. ULUSLARARASI DEVELİ ÂŞIK SEYRANİ VE TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİNİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

 1. ULUSLARARASI DEVELİ ÂŞIK SEYRANİ VE TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİNİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 1. Uluslararası Develi Âşık Seyrani ve Türk Kültürü kongresinin gerçekleştirileceği Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Kayseri,Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 1. Uluslararası Develi Âşık Seyrani ve Türk Kültürü kongresinin gerçekleştirileceği Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. 

Başkan Cabbar yaptığı açıklamada ?1. Uluslararası Develi Âşık Seyrani ve Türk Kültürü kongresi için Kültür müdürlüğümüzün uzun süredir yapmış olduğu hazırlıklar tamamladı. Yarın Develimiz kültürel manada gerçekten güzel bir gün yaşayacaktır. Aylar öncesinden Kültür Müdürlüğümüz ile birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Hem yurtdışından hem şehir dışından 100 ün üzerinde akademisyen Develi, Âşık Seyrani ve Türk Kültürü adına bilgi birikimi olan, bildiri hazırlayan kıymetli hocalarımızı buraya davet ettik. Buradan çıkacak bilgiler ışığında ortaya çıkacak eser bizden sonraki nesillere bırakacağımız kültür emaneti olarak ulaşacak. Yarın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik´in teşrif edeceği bu Kültür şölenimize herkesi bekliyoruz? dedi.