Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ERÜ DİŞ HEKİMLİĞİNİ KAZANAN 111 ÖĞRENCİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

ERÜ DİŞ HEKİMLİĞİNİ KAZANAN 111 ÖĞRENCİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi`nce 4`üncüsü düzenlenen `Beyaz Önlük Giyme` töreniyle, diş hekimliği fakültesini yeni kazanan 111 öğrenci beyaz önlük giydi

 

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi`nce 4`üncüsü düzenlenen `Beyaz Önlük Giyme` töreniyle, diş hekimliği fakültesini yeni kazanan 111 öğrenci beyaz önlük giydi.

Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Dekan Yrd. Doç. Dr. Cem Abdulkadir Gürgan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Yrd. Doç. Dr. Cem Abdulkadir Gürgan, beyaz önlüğün hastalara kendilerini güvende hissettikleri bir ortamın sembolü olduğunu söyledi.

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş da, "Bu kutsal mesleğe ilk adımı atarken, başarılı olmanın hazzına varacağız. Başarılı olmak bu noktada bitmiyor öğrencilerimiz için. Mesleki açıdan da kendilerini iyi geliştirmeleri, insan sağlığın ne kadar değerli olduğu bilincini bilerek çalışacaklarından şüphemiz yok. Bu meslek çalışmaktan ve insan sevgisinden gelir. Bu bilinçle şimdiden hepsini tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından, bilimsel başarı gösteren ve TÜBİTAK projesi yürütmesinde görevli olan öğretim üyelerine, fakülte adına plaket verildi. Törende ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesi`ne, mesleki kitap bağışında bulunan rahmetli Hamdi Alçı adına, eşi Kadriye Alçı`ya da plaket verildi. Diş Hekimliği Fakültesi`ni yeni kazanan 111 öğrenci, beyaz önlüklerini giydikten sonra öğretim görevlileri ve aileleriyle anı fotoğrafı çektirdi.