Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FRANSA VATANDAŞI JEAN-LUC MÜSLÜMAN OLARAK ?MUHAMMED ALİ? ADINI ALDI

  FRANSA VATANDAŞI JEAN-LUC MÜSLÜMAN OLARAK ?MUHAMMED ALİ? ADINI ALDI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa´da yaşayan ?JEAN-JUC? kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa´da yaşayan ?JEAN-JUC?  kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
 
İl Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden ?JEAN-JUC? , kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten?JEAN-JUC?, ismini de ?MUHAMMED ALİ? olarak değiştirdi. Muhammed Ali´nin ihtida merasimine Eşi, ailesi, İl Müftü yardımcıları Mahmut Taşyapan ve Tandoğan Topçu iştirak ettiler.
 
Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Muhammed Ali´nin kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.
 
İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Muhammed Ali Bey´e ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Fransızca Kur´an-ı Kerim Meali ve İslam İlmihali hediye etti.