Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

HEYKELİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

 HEYKELİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir dizi ziyaretler için Kayseri´ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e açılışı kısa bir süre önce yapılan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni gezdirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir dizi ziyaretler için Kayseri´ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e açılışı kısa bir süre önce yapılan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni gezdirdi. Müzenin her bölümünü ilgiyle inceleyen Abdullah Gül, Kayseri Lisesi öğrencisiyken okuduğu sınıf ve oturduğu sırada gençliği ile karşılaştı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Lisesi´ni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte gezdi. Başkan Çelik müze girişinde yer alan Kayseri hatırası hediyelik eşyaları Gül´e tanıttı ve şehrimizin tanıtılması için geniş bir koleksiyon oluşturulduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Çelik, daha sonra Milli Mücadele Müzesi´nin diğer bölümlerini 11. Cumhurbaşkanı Gül´e gösterdi. Müzenin her bölümüne uzun uzun inceleyen ve açıklamalar içeren yazıları okuyan Abdullah Gül, müze görevlilerinden de bilgi aldı. Abdullah Gül, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nde Ankara´daki meclisin taşınma ihtimaline karşı lise binasında hazırlanan meclis kürsüsünü de ilgiyle inceledi ve kürsüye çıkarak basın mensuplarına fotoğraf verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü Kayseri Lisesi öğrencisiyken okuduğu sınıfında ise bir sürpriz bekliyordu. Başkan Mustafa Çelik, Abdullah Gül´ü Milli Mücadele Müzesi içindeki Kayseri Lisesi´nin geçmişini yansıtan dersliğinde lise dönemindeki Abdullah Gül ile tanıştırdı. Abdullah Gül, öğrencilik dönemini gösteren balmumu heykel ile fotoğraf çektirdi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni gezdikten sonra müzeden ayrıldı.