Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İL MÜFTÜSÜNDEN ÖĞRENCİLERLE SOHBET

 İL MÜFTÜSÜNDEN ÖĞRENCİLERLE SOHBET

04.01.2016 Pazartesi günü öğle namazı öncesi Sümer Camii´nde İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Kocasinan Ahmet EREN Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ile sohbet etti.

 

 

 

04.01.2016 Pazartesi günü öğle namazı öncesi Sümer Camii´nde İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVENKocasinan Ahmet EREN Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ile sohbet etti. ? Sohbete İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Melikgazi Uzman Vaizi ve İl Müftülüğü Hac ve Umre İşleri Şube Müdür Vekili İbrahim Halil ERDOĞAN, Kocasinan Ahmet EREN Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet TORUNOĞLU, öğretmenler, öğrenciler ve cami cemaati katıldı. 

Sohbette konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, kısaca şunları söyledi: ?Kıymetli gençler, belli bir yaştayız. Lise eğitimi tercihimizi yaptık. Ben kimim ve ne için yaratıldım diye kendimize soralım. Kul olarak Allah´a karşı görevlerimiz var. Bunların başında namaz kılmak geliyor. Rabbimiz ?Namaz insanı kötülükten alıkor.? buyurmakta. Peygamber Efendimizin hayatını okumalıyız. Peygamber Efendimiz ?Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim? buyuruyor. Kur´an bize 25 peygamberin hayat hikâyelerini örnek alalım, ibret alalım diye anlatmaktadırAllah Teâlâ bizlerden peygamberleri örnek almamızı istiyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in hayatını okumalıyız. Efendimizin eşlerini özellikle de kızı Hz. Fatıma´nın hayatını okumalıyız, onları örnek almalıyız. Kur´an-ı okumazsak, anlamazsak, yaşamazsak bize bir faydası olmuyor. Kur´an bize gönderilmiş bir rehberdir. Nasıl yaşayacağımızı anlatan bir rehberdir. Bu rehbere uyarsak hem bu dünyada hem de ahirette mutlu oluruz ? dedi. 

Sohbete katılan öğrencilere İl Müftüsü GÜVEN tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan ?Gençlerle Söyleşi? adlı kitap hediye edildi. Öğle namazı İl Müftüsü GÜVEN tarafından kıldırıldı.