Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İL UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI

 İL UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında ilimizde madde bağımlısı olan gençlerin bağımlılıktan kurtarılması, madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi ve her türlü uyuşturucu ile mücadele edilmesi amacıyla ilgili kurumların temsilcilerinin katılımı


Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında ilimizde madde bağımlısı olan gençlerin bağımlılıktan kurtarılması, madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi ve her türlü uyuşturucu ile mücadele edilmesi amacıyla ilgili kurumların temsilcilerinin katılımı ile toplantı yapıldı.
Kayseri Valiliği Toplantı Salonu´ndaki toplantıya Vali Düzgün´ün yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Gökhan Azcan, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ile Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, İl Müftüsü Şahin Güven, Denetimli Serbestlik Müdürü Cansel Karatepe, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ulusoy, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı M. Ali Karcıoğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, TDP Şube Müdürü İrfan Sancar ve Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Eğitim Merkezi (Amatem) Psikiyatri Doktoru Mustafa Reyhan Can katıldı.
Kayseri´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve ilimize uyarlanması düşünülen projenin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Düzgün, uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün daha küçük yaş gruplarına kadar indiğini belirterek, ?Uyuşturucu ile mücadele toplumun her kesimini kapsayan, topyekun mücadele gerektiren bir durumdur. Bu sebeple, güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere bütün kurumlarımız, bütün sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşmektedir? dedi.
Vali Düzgün, toplum olarak madde bağımlılığı ile mücadelede bilinçli olunursa gençliği tehdit eden zararlı alışkanlıkların bertaraf edilebileceğini ifade ederek, geleceğin teminatı olan gençleri tehdit eden ve onların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyen madde bağımlılığına karşı planlı, etkin ve kararlı bir mücadele şart olduğunu sözlerine ekledi.
Uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi noktasında başarılı sonuçlara ulaşmış projelerin deneyim ve tecrübelerinden de faydalanılmasının önem arz ettiğini belirten Vali Düzgün, Kırıkkale ilinde uygulanan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesinin de uyuşturucu ile mücadelede etkin bir proje olduğunu ve bu projenin Kayseri´de de uygulanması yönünde çalışmaların başlatıldığını ve Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün koordinesinde çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.