Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KARACAOĞLU CAMİİ RESTORASYONU TAMAMLANARAK İBADETE AÇILDI

  KARACAOĞLU CAMİİ RESTORASYONU TAMAMLANARAK İBADETE AÇILDI

Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilen Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Karacaoğlu Mahallesinde bulunan Karacaoğlu Camii 03.02.2017 Cuma günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

 

Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilen Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Karacaoğlu Mahallesinde bulunan Karacaoğlu Camii 03.02.2017 Cuma günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Açılışa Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sıddık Sami Kadıoğlu, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cuma namazı öncesi cemaate hitap eden İl Müftüsü Güven daha sonra Cuma hutbesini okudu ve Cuma namazını kıldırdı.

 

Cuma namazı sonrası Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, caminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, aslına uygun bir şekilde restorasyon yaptıklarını şimdiye kadar 8 mescidin restorasyonunu tamamladıklarını, bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de yıkılmakta olan caminin restore edilerek yeniden hizmete sunulmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti ve "Rabbim cemaatini bol etsin" dedi.

 

İl Müftüsü Güven de ?Camimizi yeniden cemaatimizin hizmetine sunan Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç Bey´e ve ekibine teşekkür ediyorum. Şimdi camilerimizin manevi imarı camimiz cemaati olarak bu mahalle sakinlerine düşüyor. Yüce Mevla camilerimizi cemaatsiz, minarelerimizi ezansız bırakmasın inşallah.?dedi. 

 

Tören,  İl Müftüsü Güven´in duası ile son buldu. Tören sonrası Melikgazi Belediyesi tarafından cemaate salep ve simit ikramı yapıldı.