Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ ŞEKER´İN 62 NCİ GENEL KURULU YAPILDI

 KAYSERİ ŞEKER´İN 62 NCİ GENEL KURULU YAPILDI

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Nişasta bazlı Şeker´in Pancar Şekerinin alternatifi değil rakibi olduğunu belirtti.

 

 

Kayseri Şeker 62 nci olağan Genel Kurulu Kayseri Şeker Fabrikası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda ortaklar ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.

Genel Kurul salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Başkan Vekili Atilla Yalçın Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş, İsmail Avşar Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan hazır bulundular.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Divan Başkanı olan Turhan Özer tarafından onaya sunulan Kayseri Şeker Fabrikasının 01.05.2016- 30.04.2017 tarihleri arasındaki faaliyet yılına ait faaliyet raporu, bilanço ve kar zarar hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Kayseri Şeker´in %56´lık hissesinin Kayseri Pancar Kooperatifine, %10´luk hissesinin Türkiye Varlık Fonu, %1´i Başbakanlık Özelleştirme idaresi, %4.9´u Pankobirlik ve Pancar Motor, Konya Şeker, Amasya Şeker, Beta Ziraat Şirketleri ve Balıkesir, Alpullu, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur, Konya, Ereğli, Uşak, Dinar, Elazığ, Sivas, Akşehir-Ilgın, Muş, Ankara, Çorum, Erzurum, Turhal, Erciş, Yozgat, Bor, Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatiflerine ait olmak üzere olmak üzere 31 ortağı bulunduğu belirtildi.

Kayseri Şeker´in en büyük ortağı olan Kayseri Pancar Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında; Nişasta bazlı Şeker´in Pancar Şekerinin emsali ve alternatifi değil rakibi olduğuna dikkat çekerek, Şeker Kurulunun atanamamasından kaynaklanan kota harici NBŞ üretimi yapıldığını ve sektördeki denetimsizliğin arttığını belirtti.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; Bilindiği üzere Şeker Sektörü Şeker Kurumu tarafından oluşturulan bir kurul tarafından yönetiliyordu. Şeker Kurumu Türkiye´de şeker sektöründe kotaları varıncaya kadar hem sektörü düzenleme hem de denetleme konusunda faaliyet yürütüyor idi ama bir senedir şeker kuruluna atama yapılmadı. Şeker kuruluna atama yapılmadığı için şeker sektöründe denetimsizlik maalesef ön plana çıkmaya başladı.

Şeker Fabrikalarının bu denetimsizlik karşısında yapacak bir şeyi yok. Bu denetimsizlik işinden NBŞ üreten firmalar kota harici de üretim yapmak suretiyle yararlanmaya başladılar Bundan dolayı da biz ve Bizim gibi şeker fabrikaları da şeker satışlarında bu manada sorunlar yaşanmaya başlandı dedi.

Başkan Akay Kayseri Şeker´in her şeye rağmen hedeflerinde her hangi bir sapma olmadığını belirtti ve Kayseri Şeker´in öz kaynağında 2011 yılından 2017 yılına kadar olan 6 yıllık dönemde 176.728.822 TL den 771.938.660 TL yükseltilerek % 337´lük artış ile bir Türkiye rekoruna daha imza atıldığını ve Kayseri Şeker´in tarihinde ilk defa ortaklarına son iki senedir kar payı dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Akay; Yöneticiliğin önemine de dikkat çekerek eğer bir şirketin başına getirilen yönetici işin ehli olmazsa o şirketi nasıl batırdığının örneğinin Kayseri Şeker´de ve Pansu da yaşandığını ve Kayseri Şeker´in kapatılan işletmelerinden Pansu´yu kuran firmanın sözleşmesinin zamanın yöneticileri tarafından iptal edilmesi sonrasında 2001 yılında açılan bir davanın aleyhe neticelenerek Kayseri Şeker´in yaklaşık 40 Milyon TL tazminat ödediğini açıkladı.

Pankobirlik ve diğer Kooperatifler adına Kayseri Şeker Fabrikası Genel Kuruluna katılan Pankobirlik Kooperatifler ve İştirakler Müdürü Eşref Dikmen ile Varlık Fonu Temsilcisi Başbakanlık baş danışmanı İhsan Durdu da Kayseri Şeker´in62 nci Genel Kurulunun Kayseri Şeker´e yakışır ve Türkiyede örnek bir Genel Kurulu yapıldığına dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Kuruluna ayrıca;Özelleştirme İdaresi adına Haydar Alkan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri, Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür V. Osman Canıtez,Genel Müdür yardımcıları, Kayseri Şeker´in İştirakleri olan Panpet, Panenerji, Pandoğa, Kayseri Şeker Lidaş, PanPa, Pankent Şirket yöneticileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer katıldı.