Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

KAYSERİ´YE "ERCİYES BOTANİK BAHÇESİ"

 KAYSERİ´YE

Kayseri Valiliği´nde Erciyes Üniversitesi ile Melikgazi Belediye Başkanlığı arasında Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içerisinde ?Erciyes Botanik Bahçesi? yapımına ilişkin protokol imzalandı.

 

Kayseri Valiliği´nde Erciyes Üniversitesi ile Melikgazi Belediye Başkanlığı arasında Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içerisinde ?Erciyes Botanik Bahçesi? yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü Talas Yolu ve raylı sistem bitişiğindeki gölet alanı ve çevre mevkilerindeki yaklaşık 300 dekarlık alanı kapsayacak botanik bahçesinin yapımı için protokole birlikte imza koydu.

Vali Düzgün, Valilik Toplantı Salonu´nda düzenlenen protokol imza töreninde, botanik bahçesinin Kayseri´ye kazandırılmasından duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek, katkılarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır ´a teşekkür etti.

Dört üniversitesi bulunan Kayseri´de Erciyes Üniversitesi´nin hem kuruluş tarihi, hem de öğrenci, öğretim görevlisi sayısı bakımından köklü ve zengin bir kadroya sahip olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, 55.000 öğrencisi bulunan Erciyes Üniversitesi kampüsünde 300 dekarlık bir alanda yapılacak olan botanik bahçesinin önemine değindi.

Vali Düzgün, botanik bahçelerinin bulunduğu iller ve ülkeler açısından önemli cazibe merkezleri olduğunu ifade ederek, kültür ve turizm kenti olmaya aday Kayseri´de de bir botanik bahçesinin var olacak olmasının Kayseri adına gurur ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır ise hem ulusal, hem de yerel çaptaki bitki örtülerinin barındırılacağı 300 dekarlık alanda yapılması planlanan uluslararası botanik bahçesinin Kayseri ve Erciyes Üniversitesi adına çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Vali Düzgün´e konuyu sahiplenip botanik bahçesinin Kayseri´ye kazandırılması anlamında katkılarından dolayı teşekkür ederek, Melikgazi sınırları içerisinde bulunan Erciyes Üniversitesi kampüsünde önemli bir değer olacak botanik bahçesinin yapımına katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.