Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI FERİDUN BİLGİN KAYSERİ´DE

 ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI FERİDUN BİLGİN KAYSERİ´DE

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri Valiliği´ni ziyaret ederek, Vali Orhan Düzgün ile ulaşım alanında ilimizde devam eden ve yapılacak yatırımlarla ilgili bir süre görüştü.

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri Valiliği´ni ziyaret ederek, Vali Orhan Düzgün ile ulaşım alanında ilimizde devam eden ve yapılacak yatırımlarla ilgili bir süre görüştü.

Havayolu ile ilimize gelen Bakan Bilgin, Erkilet Havalimanı´nda Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, ilçe belediye başkanları ve ilgililer tarafından karşılandı.

Vali Orhan Düzgün ile birlikte Kayseri Valiliği´ne gelen Bakan Bilgin, Valilik girişinde, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, PTT Başmüdürü İhsan Afşin, Kayseri Havalimanı Müdürü Fatih Koşak ile ilgili Kamu Kurumu amirleri tarafından karşılandı.

Bakan Bilgin, ziyarette yaptığı konuşmada, ?Kayseri Anadolu´nun göz bebeği, merkez şehirlerinden birisidir. Ülkemizin doğu- batı, kuzey- güney akslarının önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden birisidir. Bu yüzden Kayseri´nin altyapı yatırımlarının gelişmişliği de hem ülkemiz açısından hem de Kayseri için çok önemli? dedi.

Karayolu projelerinin yanında demiryolu ve havayolu projelerinin değerlendirilmesi amacıyla Kayseri´ye ziyarette bulunduklarını belirten Bakan Bilgin, Kayseri´nin demir yolları ağında da önemli kavşak şehirlerden biri olacağını söyledi.

Bakan Bilgin, hızlı tren projesiyle ilgili gelişmelerden de bahsederek şu bilgileri verdi:

?Önceliklerimiz Kayseri´yi Ankara´ya, İstanbul´a bağlayacak hızlı tren projesinin gelişmeleri ile ilgili olarak proje çalışmalarını başlattık. İnşallah 2016 yılı sonuna kadar projeleri bitirip ihale hazırlığı çalışmalarını yapacağız ve biran önce yapımını gerçekleştireceğiz. Amacımız hem Sivas´a, Erzincan´a doğuya giden hat tamamlandığında, Kayseri´nin de aşağı yukarı aynı zaman içerisinde hizmete girmesidir. Böylelikle Kayseri sadece Ankara´ya değil oradan İstanbul´a, şuan yapımını devam ettirmekte olduğumuz Bursa´ya ve yine yapım çalışmaları devam eden İzmir hattına da otomatikman bağlanmış olacak. Diğer taraftan da doğu aksına Sivas, Erzincan üzerinden de doğuya otomatikman bağlanmış olacak. Samsun´u doğu hattına bağlayacak projenin de proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Kayseri, Aksaray, Konya üzerinden geçip oradan Antalya´ya geçen ayrı bir güzergâhımız var. Bu çalışmalarımızın da proje hazırlıklarını yürüyor. Bütün bu projeleri genel hatlarıyla değerlendirdiğimizde inşallah 2023 Türkiye´sinin vizyonunda Samsun´dan Antalya´ya, Edirne´den Kars´a bütün bu hatları entegre ettiğimizde ülkemiz hızlı demiryolu ağlarıyla hem yolcuya, hem yüke yönelik olarak büyük bir imkana kavuşmuş olacak. Demiryolları projelerine bu anlamda çok önem veriyoruz. Kayseri´yi de bütün bu projeler bittiğinde demiryolları ağında da ülkemizin kavşak şehirlerinden biri haline gelmiş olacaktır. Bütün çalışmalarımız, hazırlıklarımız bu yönde sürüyor. İnşallah bu projeleri bitirip hayata geçirdiğimizde hem ülkemiz, hem Kayseri için önemli bir can damarı olacak demiryolları ağlarını uygulamış olacağız. Havaalanı ile ilgili DHMİ arkadaşlarımız proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. 2 değişik alternatif üzerinde projeleri değerlendiriyoruz. Özellikle Kayseri´nin turizm noktasında yabancı ve yerli yolcu açısından geleceğe yönelik kapasitesini değerlendirdiğimizde nasıl bir projeyle yaklaşmamız hususunda çalışmalarımız sonunda ortaya çıkacak. 2 tane değerlendirmemiz var. Birisi askeriyeden devraldığımız arazinin bir kısmına komple yeni bir iç hatlar terminali yapıp, mevcut yeri tamamen dış hatlara çevirecek şekilde bir alternatifimiz var. Bir diğeri de ihtiyaç olması durumunda komple yeniden iç hatlar ve dış hatlar terminalinin olduğu bir konsept olarak çalışmaları sürdürülüyor.?
Vali Orhan Düzgün de, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin´i Kayseri´de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı.

Vali Düzgün, Bakan Bilgin´in Kayseri´ye güzel müjdelerle geldiğini hatırlatarak, Kayseri için çok önemli olan ulaştırma projelerinin Kayseri ve ülke adına önemli olduğunu ifade etti.

Vali Düzgün, Kayseri´nin son dönemlerde hava trafiğinin önemli oranda arttığını ve yıllık 1 milyon 700 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu hatırlatarak, havalimanında gerçekleştirilecek projeyle de kültür ve turizmde önemli bir konuma gelen Kayseri´ye yakışır bir havalimanına kavuşulacağını belirtti.

Vali Düzgün, Bakan Bilgin´e Kayseri´ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, tarihi Saat Kulesi´nin kristal minyatürünü hediye etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri ziyaretinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i de ziyaret ederek, belediyenin ulaşım alanındaki çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bakan Bilgin, Bakanlığına bağlı Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü´ne de ziyarette bulundu.