Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

VALİ DÜZGÜN BÜNYAN İĞDECİK (KÖYÜ) MAHALLESİNDE?

 VALİ DÜZGÜN BÜNYAN İĞDECİK (KÖYÜ) MAHALLESİNDE?

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Bünyan ilçesi İğdecik Mahallesi´nde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Abdulhamit Han Camisi´nin açılışını yaptı.


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Bünyan ilçesi İğdecik Mahallesi´nde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Abdulhamit Han Camisi´nin açılışını yaptı.
Açılışa, Vali Düzgün´ün yanı sıra Bünyan Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, il Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Servisçiler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Yavuz Ay ve ilçe protokolü ile mahalle sakinleri katıldı.
Vali Düzgün, Bünyan´ın Sultan Abdulhamit Han döneminde ilçe statüsü kazanması nedeniyle ilçe ve mahalli sakinlerinin ortak kararıyla adı konulan caminin açılışında, ?Bu güzel caminin İğdecik Mahallesi´ne kazandırılmasında emeği geçen başta cami derneğimizin başkanı Yavuz Ay olmak üzere onun ailesine ve caminin yapımına katkı veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu camide ibadet edenler oldukça onların hayır defterleri kapanmayacak ve inşallah ilelebet bu cami ayakta kalmaya devam edecek. Çünkü bu eserler bu toprakların Müslüman yurdu olduğunun birer nişanesidir ve gelecek nesillerde bunu yapanları ve yaptıranları hayırla yâd edecekler? dedi.
Kayseri´nin hayırseverlik bakımından Türkiye´nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını kaydeden Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Kayseri´de de günümüzden 800, 900,1000 yıl önce yapılan camilerin, medreselerin, külliyelerin ayakta kaldığını ve isimleriyle beraber yaşadıklarını bugün Kayseri´nin bir Selçuklu kenti olmasından da anlıyoruz. İnşallah iğdecik Mahallemizde bu eseri sonsuza kadar yaşatacak. Bu topraklarda yaşayan Müslümanlara hizmet verecek. Kayseri hayırseverlik bakımından geçekten Türkiye´nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Sadece camiler değil okullar hastaneler hatta spor merkezlerine varıncaya kadar hayırseverlerimiz bu topraklara bağlılıklarını, vefalarını yapılan hayır işleriyle gösteriyorlar. Bu köyde doğup büyüyen daha sonra Kayseri´ye giden belki İstanbul´a giden İğdeciklilerin de köylerini unutmayarak bir vefa borcu olarak bu topraklara bu eseri kazandırmaları da geçekten bütün takdirlerin üzerinde. İnşallah bu toprakların sonsuza kadar bu camilerde ezan seslerinin yükseleceği topraklar olması ümidiyle, duasıyla camimizin hayırlı olmasını diliyorum?
il Müftüsü Şahin Güven de, caminin ibadete açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, caminin dayanışma içerisinde mahalle sakinlerinin el birliğiyle yaptırmasının önemine işaret etti.
Güven, ?Camilerin yaptırılması kadar içerisinin boş kalmaması da önem taşıyor. İnşallah bu camimiz özellikle yaz aylarında Nüfusu önemle ölçüde artan İğdecik halkı tarafından dolup taşacak? diye konuştu.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ise caminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Bünyan ve mahallelerinde birlik ve beraberliğin cami yapımında olduğu gibi her ortamda sürdürüleceğini anlattı.
Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığını yürüten ve aile olarak camiye katkı sağlayan Servisçiler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Yavuz Ay da, mahalleye dönüşen köylerinde yeni bir cami yaptırmanın mutluluğunu tarif edilemez olarak anlatarak, açılışta kendilerini yalnız bırakmayan Vali Düzgün´e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından caminin ibadete açılış beratı ile katkı sağlayanlara teşekkür plaketini veren Vali Düzgün, daha sonra beraberindekilerle birlikte caminin açılışını yaptı.
Katılımcılarla birlikte Cuma namazını camide kılan Vali Düzgün, çıkışta mahalle sakinleri ile sohbet etti. Vali Düzgün, daha sonra caminin açılışı nedeniyle hazırlanan yemeğe katıldı.
Sultan Abdulhamit Han Camisi, 1250 metrekare alan üzerine inşa edildi. 700 kişi kapasiteli caminin inşaatı 2 yılda tamamlanırken, caminin alt katı ise taziye odası olarak vatandaşların kullanımına sunuldu.