Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

100. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

100. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Kayseri, Sivas, Malatya, Tokat, Kırıkkale ve Tunceli`de anma yürüyüşü düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı`nın 100. yılı dolayısıyla Kayseri, SivasMalatyaTokat, Kırıkkale veTunceli`de anma yürüyüşü düzenlendi.

Kayseri`de Vali Orhan Düzgün`ün öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda kişi, ErciyesDağı`ndaki yürüyüşe katıldı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Yaşar Karayel`in yanı sıra öğrenciler ve vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, soğuk havaya rağmen Erciyes`te yaklaşık bir kilometre mesafe katedildi. 

Kırmızı beyaz bere ve atkılarıyla yürüyen öğrenciler, yürüyüş boyunca Türk bayrağını omuzlarında taşıdı.

Yürüyüşün ardından konuşan Vali Düzgün, 100 yıl önce Ruslara karşı savaşmak için yola çıkan şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Erciyes`e anma yürüyüşüne katılmak için gelen herkesin soğuk hava nedeniyle çeşitli hazırlıklar yaptığını belirten Düzgün, "En azından doğanın şartlarına, kışın durumuna göre herkes botunu, eldivenini, montunu, kışlık kıyafetlerini giyerek buraya geldi ancak 100 yıl önce Sarıkamış`a Ruslara karşı yönlendirilen gençlerimiz ellerinde olan kıyafetlerle gitmişti. Türkiye`nin birçok yerinden gencimiz, ülkemizi düşman işgalinden korumak için o yola kendini seferber etti" diye konuştu.