Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

10.KAYSERİ TARIM FUARINA 4 GÜNDE 350 BİN ZİYARETÇİ

10.KAYSERİ TARIM FUARINA 4 GÜNDE 350 BİN ZİYARETÇİ

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları 10. Kayseri Tarım Fuarı, beklenenin üzerinde ziyaretçi akının uğradı.

 

 

 

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları 10. Kayseri Tarım Fuarı, beklenenin üzerinde ziyaretçi akının uğradı.  250-300 bin ziyaretçi beklenirken 350 bin ziyaretçinin dört günde fuar alanını ziyaret ettiği belirtildi. Tarım Fuarına binlerce çiftçinin ziyaret etmesine katkı sağlayan Kayseri Şeker standı son günde de binlerce çiftçinin ziyaretine vesile oldu. Gün boyu Kayseri Şeker yöneticileri, Ziraat ve Bölge Müdürleri Pancar çiftçileri ile görüştüler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, gazetecilerin soruları üzerine son gün de müthiş ziyaretçi akınının olduğu Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları 10. Kayseri Tarım Fuarının, şimdiye kadar Kayseri'de yapılan hem ziyaretçi açısından hem de alan açısından  fuarların en büyüğü olduğunu, bir önceki yıla göre  alanın yüzde  40 büyüdüğünü, ziyaretçi sayısının da 350 bine ulaştığını söyledi.

Kayacan; Bazı firmaların ilk ürünlerini Kayseri de tanıtmaya gayret ettikleri Kayseri'deki tarıma verilen önemi gösteriyor. 1900  firmanın katıldığı Kayseri tarım fuarı ile ilgili olarak sadece bizlerin gözlemi değil, Çevre illerden gelen sektör temsilcilerinin de belirttikleri gibi Kayseri Tarım Fuarı Türkiye'nin en büyük tarım fuarı konumuna gelmiştir. Kayseri'deki Tarım sektörü temsilcileri, Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ve  çiftçilerin  katılımı böyle devam ettiği sürece Fuarımız Avrupa'da  da ses getirecektir. Bu birliktelik olduğu sürece Kayseri ve Ülkemiz kazanacaktır dedi.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş de Fuarın dördüncü gününde akın akın ziyaretçinin geldiğini belirterek, Kayseri Tarım Fuarı Türkiye'nin  birinci fuarı oldu. Mekan sıkıntımız var ama önümüzdeki yıllarda sorunun çözüleceğine inanıyorum. Kayseri bu fuara olan ilgisi sayesinde  tarım ve Hayvancılığa verdiği önemi göstermiştir. Kayseri'de 1 Milyon dönüm arazinin  sulu tarıma açılması gelecek yıllarda Tarıma olan ilgiyi daha da artıracaktır. İl Müdürlüğümüz, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Ziraat Odaları, birlikler ve Şeker Fabrikamızın birlikte  hareket etmesi bizler için böyle güzel eserler oluşturulmaya devam edecektir.