Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

11. CUMHURBAŞKANI GÜL KAYSERİ´DE

11. CUMHURBAŞKANI GÜL KAYSERİ´DE

11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Kayseri programı çerçevesinde adının verildiği T.C. Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi´nde incelemelerde bulundu.

11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Kayseri programı çerçevesinde adının verildiği T.C. Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi´nde incelemelerde bulundu.
 
11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül´ü müzeye gelişinde Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve yetkililer karşıladı.
 
Üniversitenin toplantı salonunda bir süre yetkililerden müzenin son durumu hakkında bilgi alan 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, daha sonra TRT Belgesel için çekilen ?Bir Müzenin Doğuşu? programının çekimlerine katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, çekimlerde T.C. Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi´nde gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.
 
T.C. Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi´nde, 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül´ün kişisel eşyalarının yanı sıra  yaptığı bazı özel  konuşmalar, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafları ve yakın tarihe ışık tutacak bazı yazışmaları bulmak mümkün olacak.

 -Şehidimiz İbrahim Akarsu´nun Ailesi´ne Taziye Ziyareti
 
11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, daha sonra Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu´nun ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
 
11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül´e bu ziyarette Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün eşlik etti.
 
Şehidimizin Yunus Emre Mahallesi Bağdat Caddesindeki evine gelen 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül´ü burada Şehidimizin abisi Hasan Akarsu ve Dayısı Yavuz Şahin ile diğer akrabalarına başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştı.
 
Apartmanın bahçesine kurulan taziye çadırında aile ve vatandaşlarla bir araya gelen 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül bugünlerde bütün güvenlik kuvvetlerinin,  silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatı başta olmak üzere korucuların büyük bir mücadele içinde olduğunu söyledi.
 
Şehit haberlerinin herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Sayın Gül, şöyle konuştu:
 
"Buradaki şehidimizin de mekânı cennet olsun. Allah bütün ailesine sabır versin. Hangi mahallede bir şehit varsa bütün mahalle dayanışma içinde olmalıyız. Nerede şehit varsa hepimiz şehit ailelerini baş üstünde tutmalıyız. Onlar evlatlarını bu memleket için şehit veriyorlar. Bizim de bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bunun için millet olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Tabi valimiz, belediye başkanları hepsi gerekeni yapıyor ama halkında bu şuur içinde olması lazım. İnşallah bu acılar en kısa zamanda biter."
 
Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde şehit ailelerini Çankaya Köşkü´nde misafir ettiğini anımsatan Sayın Gül, "Şimdi bunu Tayyip Bey de yapıyor. O zamanlar şehit ailelerine derdim, ´Siz buranın en büyük misafirlerisiniz´ diye. Ne olursa olsun ateş düştüğü yeri yakıyor, bunu çok iyi bilirim. Bütün devlet hayatımda bu acıları hep tatmışızdır. Ben çok iyi anlıyorum kardeşimizi, şehit ailelerimizi. En kısa süre içinde inşallah bu acılar biter, tekrar yaşanmaz? diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül´ün eşi Hayrünnisa Gül ve Vali Orhan Düzgün´ün eşi Gül Düzgün de Şehidimizin annesi Türkan Akarsu´yu ziyaret ederek, taziyede bulundular.
 
Taziye ziyaretinde şehitler için Kur´an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
 
2 günlük Kayseri programının ardından Kayseri Erkilet Havalimanı´na hareket eden 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül ve Hayrünnisa Gül´ü Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal ve diğer ilgililer uğurladı