Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

11.CUMHURBAŞKANI GÜL´ÜN BABASI TOPRAĞA VERİLDİ

11.CUMHURBAŞKANI GÜL´ÜN BABASI TOPRAĞA VERİLDİ

Kayseri 11.  Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül´ün  Kayseri´de vefat eden babası  Ahmet Hamdi Gül uğurlandı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat eden 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün babası Ahmet Hamdi Gül´ün cenaze törenine katılmak üzere Kayseri´ye geldi.

Havayolu ile Kayseri´ye gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı Kayseri Havalimanı´nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  , Vali Süleyman Kamçı, milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve STK temsilcileri karşıladı.

Karşılamanın ardından cenazenin bulunduğu Cami Kebir Camiine geçen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve aileye taziye dileklerini iletti.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 62. Hükümetin Başbakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu,  Vali Süleyman Kamçı, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK Temsilcileri ile Ahmet Hamdi Gül´ün yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ahmet Hamdi Gül´ün cenazesi omuzlarda cenaze aracına götürüldü. Ahmet Hamdi Gül´ün tabutuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım da omuz verdi.

Ahmet Hamdi Gül´ün cenazesi toprağa verilmek üzere Şehir Mezarlığında bulunan aile kabristanına götürüldü ve dualarla toprağa verildi.

Bir süreden beri yaşlılığa bağlı olarak hastanede tedavi gören, son bir aydır ise özel doktor ve hemşire gözetiminde evinde bakım altına alınan Ahmet Hamdi Gül, dün saat 18.40´ta yaşamını yitirmişti.