Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

11.CUMHURBAŞKANI GÜL , AGÜ ÖĞRENCİ KÖYÜ'NÜ AÇTI

11.CUMHURBAŞKANI GÜL , AGÜ ÖĞRENCİ KÖYÜ

11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, adını taşıyan üniversitede toplantı ve açılışlar yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye geldi.

 

11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, adını taşıyan üniversitede toplantı ve açılışlar yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye geldi.
 
Özel uçakla geldiği Erkilet Havalimanı'nda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İlçe Belediye Başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılanan 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, burada yaptığı açıklamada, memleketinde olmaktan ve arkadaşlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Karşılamanın ardından Abdullah Gül Üniversitesi'ne (AGÜ) geçen 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, burada Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'ndan üniversiteye ilişkin sunum aldı.
 
Daha sonra kampüs içerisindeki fotoğraf sergisini gezen 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, fotoğrafları tek tek inceleyerek, öğrencilerle sohbet etti. Serginin devamında seramik boyamacılığı ve resim sanatı ile ilgilenen öğrencilerle yakından ilgilenen 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, Çini Atölyesi'nde yapılan çalışmaları inceledi ve öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, 16 binadan oluşan ve 264 öğrencinin barındığı AGÜ Öğrenci Köyü`nün açılışını gerçekleştirdi.
Sayın Gül, Hayırsever Hakime – Ahmet Kamil Erciyas tarafından restorasyonu tamamlanarak iç tefrişatı Boydak grubunca gerçekleştirilen ve spor alanlarının da bulunduğu AGÜ Öğrenci Köyü'nün açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşmasına,  “Benim her zaman söylediğim bir şey var, en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır” sözleri ile başladı.

 
Gerek siyaset gerekse devlet hayatında eğitimle her zaman yakından ilgilendiğini ifade eden  Sayın Gül, Kayseri'nin bu anlamda çok ayrı bir yerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
“Kayserimiz 4 tane üniversitesi olan bir Anadolu şehri.  Başta Erciyes Üniversitesi olmak üzere Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi ve şimdi benim ismimi taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin başarıları ile iftihar ediyoruz. Bütün bunlar sadece şehrimize değil bütün Türkiye'ye hizmet edecek.  Bütün çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlayacak eğitim yuvalarıdır. AGÜ'nün kuruluşunda öncelikle değerli Bakanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız onların çok büyük emeği vardır. Değerli hemşerilerimle her zaman övünmüşümdür.  Müteşebbisler, iş adamları gönüllü olarak sadece bu üniversiteye değil, Kayseri'de ki bütün hayır işlerine gönüllü olarak destek verdiler. Türkiye'nin birçok şehrinde, gittiğim yerlerde hemşerilerimle hep gurur duyarım   Bu üniversiteye ve vakfa verdikleri destekler gerçekten şükran vesilesi olmuştur.  Bu üniversitenin öğrenci köyü de hem Kayseri'ye hem de üniversiteye kazandırıldı.  Bunu kazandıran Ahmet bey ve değerli eşleri Hakime Erciyas hanımefendinin  buraya da özel destek vermeleri gurur verici.  Belediye Başkanlarımız buranın diğer imkânlarını sağladılar, onlara teşekkür ediyorum.  Şimdi artık burayı en iyi şekilde kullanmak üniversiteye düşüyor. Öğrencilerimize dünyanın en iyi üniversitelerinde olan imkânlar sunuluyor. Onlarda karşılığını çok çalışarak ve başarılı olarak ödeyeceklerdir.  Bu vesile ile emeği geçenlere bu üniversitenin iyi olması için uğraşanlara çok çok teşekkür
 
AGÜ Rektörü Prof Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise 16 binadan oluşan ve toplamda 264 öğrencinin barınmasını sağlayacak öğrenci köyünün son derece modern ve çağdaş bir yaşam alanı olduğunu ifade ederek, Türkiye'de çok örneği olmayan öğrenci köyüne Abdullah Gül Üniversitesi'nin sahip olmasından gurur duyduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından 11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül kendi adını taşıyan üniversitenin öğrenci köyünün açılışını yaptı ve öğrencilerin kalacağı daireleri gezerek incelemelerde bulundu.

 
11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, kent yöneticileri ile bir araya geldiği yemeğin ardından AGÜ'de yapımı devam eden “Abdullah Gül Müzesi” inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Sayın Gül, daha sonra Erkilet Havalimanı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve diğer ilgililer tarafından İstanbul'a uğurlandı.