Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

12.TARIM FUARI AÇILDI

12.TARIM FUARI AÇILDI

Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Fuarı, 12´nci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Fuarı, 12´nci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlenen açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, il ve ilçe ziraat odaları başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kamçı, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Fuarıyla birlikte organize edilen ve üç gün sürecek olan Fuara gelen herkese hoş geldiniz diyerek, Fuarın ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin makine ve teçhizatları yakından takip etmelerine imkan sağlayacağına inandığını belirten Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Ayrıca, üretimde verimliliği ve kaliteyi destekleyen modern alet ve makineler ile yeni teknolojiler de Fuar´da, çiftçilerimizle ve üreticilerle buluşacaktır. Firmaların, ürünlerini tanıtarak pazar imkanlarını artıracağı ve geniş bir kitleyle ürünlerini buluşturacakları fuar İlimizin ve Ülkemizin ekonomisi için de olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası ile Akraba Toplulukları Tarım Fuarının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, firmalar ve ziyaretçiler için bereketli ve kazançlı geçmesi temennisiyle, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, Kayseri´nin tarım ve hayvancılığına ilişkin bilgiler vererek, geleceğin sektörünün tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu dile getirerek, yatırımcılara çağrıda bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri daha sonra kurdele keserek fuar açılışını gerçekleştirdi.

12 Mart´a kadar ziyarete açık kalacak fuarda, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, tarım ve hayvancılık sektöründeki makine ve teçhizatları yakından takip etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.