Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

13.TARIM FUARI KAYSERİ´DE AÇILDI

13.TARIM FUARI KAYSERİ´DE AÇILDI

Kayseri´de 13´üncüsü düzenlenen, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri´nden 14 ülkenin katılımıyla Uluslararası boyuta taşınan ´Tarım Fuarı´ açıldı.

Kayseri´de 13´üncüsü düzenlenen, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri´nden 14 ülkenin katılımıyla Uluslararası boyuta taşınan ´Tarım Fuarı´ açıldı.
 
Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlenen açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Vali Yardımcıları Baha Başçelik ve Zekeriya Güney, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, il ve ilçe ziraat odaları başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vali Kamçı, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Fuarıyla birlikte organize edilen ve dört gün sürecek olan Fuara gelen herkese hoş geldiniz diyerek, Fuarın ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Tarımdaki son gelişmelerin yakından takip edilmesi için güzel bir ortam sunan Tarım Fuarına, Türk Dünyası ve akraba topluluklarının temsilcilerinin yanı sıra 2 bin firmanın katıldığını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Fuarlar, bir ülkenin ve ilin tanıtımına katkısı sağlarken, yöresel ürün ve değerlerin daha geniş pazarlara ulaştırılmasında da köprü görevi görmektedir. Bu kapsamda, 4 gün sürecek olan Tarım Fuarımız ile ilimizin, ülkemizin, Türk Dünyası ve akraba topluluklarımızın sahip olduğu değerleri tanıtma, aynı zamanda fuara katılan firmalara ise ürünlerini, geniş kitlelerle buluşturma imkanı sunacağız. İnsanlık için hiçbir zaman değerini kaybetmeyecek olan tarımsal üretimin, verimlilik ve kalite yönünden de geliştirilmesi, ayrıca modern teknoloji ve ekipmanların yaygın kullanımı da günümüzde önem kazanmıştır. Bu önemli organizasyonda, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi ve çiftçilerimizin makine ve teçhizatları yakından takip etmeleri noktasında tanıtımlara ve bilgilendirmelere de yer verilecektir. Yeni bilgi ve teknolojilerin üreticilerle buluşturulması ile ilimizin ve ülkemizin ekonomisine de olumlu yönde katkı sağlanacaktır.?
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, Kayseri´nin tarım ve hayvancılığına ilişkin bilgiler vererek, geleceğin sektörünün tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu dile getirdi ve yatırımcılara çağrıda bulundu.
 
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri daha sonra kurdele keserek fuar açılışını gerçekleştirdi.
 
11 Mart´a kadar ziyarete açık kalacak fuarda, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, tarım ve hayvancılık sektöründeki makine ve teçhizatları yakından takip etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.