Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

14 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU BOMBALI SALDIRIDA, GÖZALTI SAYISI 29´A YÜKSELDİ

14 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU BOMBALI SALDIRIDA, GÖZALTI SAYISI 29´A YÜKSELDİ

17 Aralık´ta, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yönelik, bombalı araçla yapılan ve 14 askerin şehit olduğu terör saldırısında, gözaltına alınanların sayısı 29´a yükseldi.

17 Aralık´ta, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yönelik, bombalı araçla yapılan ve 14 askerin şehit olduğu terör saldırısında, gözaltına alınanların sayısı 29´a yükseldi. Saldırının ardından halen 3 askerin tedavisi sürüyor. Kayseri´de geçen 17 Aralık´da bomba yüklü araçla, çarşı iznine çıkan Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu halk otobüsüne terör saldırısında 14 asker şehit olmuş, 56 asker de yaralanmıştı. Saldırının ardından bombacının kıyafetinin cebinden çıkan Komando Tugayı´nın krokisi ile bölgedeki hassas noktaları gösteren çizimlerdeki parmak izlerinden Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve İstanbul´da yapılan operasyonlarla, gözaltına alınanların sayısı 29´a yükseldi. Adana´da yakalanan 4 kişinin de bu sabah Kayseri´ye getirildiği, yapılan çalışma sonucu terör örgütüne sahte kimlik, plaka, ruhsat ve sürücü belgesi düzenleyen bir sahtekarlık şebekesinin de İstanbul´da çökertildiği belirlendi.

Araç üzerinde yapılan çalışmada ise kontak anahtarının orijinal olduğu, Şanlıurfa´dan çalınan hafif ticari aracın kapısının açık olduğu, Makine Mühendisleri Odasından alınan raporla kesinleşti.

PKK´nın TAK koluna mensup terörist Kasım Yıldırımçakar´ın cesedinin, halen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi morgunda bulunduğu ve Ankara´ya gönderilen DNA örneğinin, aile yakınlarıyla örtüşüp örtüşmediği konusundaki kriminal karşılaştırmanın sürdüğü beliurtildi