Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ŞEHİR HASTANESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ŞEHİR HASTANESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kayseri´de nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi rahatsızlık şikayetiyle gittiği Şehir Hastanesi´nde Pektus Deformitesi (Güvercin Göğsü) tanısı konulan 14 yaşındaki erkek çocuğu S.E. ameliyatla tedavi edilerek, sağlığına kavuştu.

Kayseri´de nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi rahatsızlık şikayetiyle gittiği Şehir Hastanesi´nde Pektus Deformitesi (Güvercin Göğsü) tanısı konulan 14 yaşındaki erkek çocuğu S.E. ameliyatla tedavi edilerek, sağlığına kavuştu. 

Halk arasında ´Güvercin Göğsü´ olarak bilinen hastalığı bulunan S.E. Kayseri Şehir Hastanesi´nde yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fatih Gürler, ?Bugün hastamıza Pektus Deformitesi ameliyatını yapmış bulunmaktayız. Halk dilinde ´Güvercin Göğsü´ olarak bilinen ameliyatımız özellikle ergenlik çağındaki veya çocukluk çağındaki hastalarda görülen, göğüs kafesinin dışarıya doğru olma halidir. Burada iman tahtası dediğimiz sternum kemiğinin, ya da göğüs kafesini oluşturan kaburgaların çıkıntılı bir halde dışarıya doğru seyrederek güvercin göğsüne benzer bir şekil oluşturmasıdır" ifadelerini kullandı.

Hastalığın ciddi sağlık problemlerine neden olmadığını kaydeden Gürler, "Ancak, sosyal ve psikolojik problemler ortaya çıkarmaktadır. Bazı hastalıklar ile beraber görüldüğünde ise; marfan sendromu, bağ doku bozuklukları gibi durumları ortaya çıkarabilir. İleri derecede bir nefes darlığı, çarpıntı, çabuk yorulma gibi durumlar da olabilir. Bizim hastamız daha çok psikolojik ve sosyal durumlardan dolayı bu ameliyatı istedi, bizde uygun görerek planladık. Hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik. Sağlık durumu gayet iyi? dedi.