Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

15 TEMMUZ BULVARININ TEMELİ ATILDI

15 TEMMUZ BULVARININ TEMELİ ATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde 15 Temmuz Bulvarı´nın temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Atalarımızın yazdığı Çanakkale destanı gibi, hep birlikte yazdığımız 1

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde 15 Temmuz Bulvarı´nın temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Atalarımızın yazdığı Çanakkale destanı gibi, hep birlikte yazdığımız 15 Temmuz Destanı´nı da gelecek nesillerimize aktaracağız. İşte bu yüzden şehrimize kazandıracağımız en büyük bulvarlardan birisine 15 Temmuz Bulvarı adını verdik? dedi.

Altınoluk Mahallesi´nde yapılan 15 Temmuz Bulvarı´nın temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Kayseri Eski Milletvekili Yaşar Karayel, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nü kutlayan, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?15 Temmuz 2016´da hainlere karşı devletimizin gösterdiği kararlılık ve milletimizin gösterdiği kahramanlığı Kayseri´de yaşatacağız. 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız? dedi. Atalarımızın yazdığı Çanakkale destanı gibi, hep birlikte yazdığımız 15 Temmuz Destanı´nı da gelecek nesillerimize aktaracaklarını ve bu yüzden şehrimize kazandırılan en büyük bulvarlardan birisine 15 Temmuz Bulvarı adını verdiklerini dile getiren Başkan Çelik, ?Talas-OSB arasına yapacağımız bulvarın isminin 15 Temmuz Bulvarı olması kararını Büyükşehir Belediye Meclisimiz oybirliği ile aldı. Bu vesileyle tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum? diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi´nin her alanda çok büyük yatırımlara imza attığını ve özellikle ulaşımda önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Katlı kavşaklar, yeni raylı sistem hatları, yeni raylı sistem aracı ve otobüs alımları, mini terminaller, yeni bulvarlar, mevcut bulvarların genişletilmesi projeleri, kavşak düzenlemeleri gibi pek çok alanda, Kayserimizde çok daha modern bir ulaşımın olması için gayret ediyoruz. İşte bu amaçla başladığımız büyük bir bulvarın temelini hep birlikte atacağız. Şehrimizin ekonomik yapısında büyük pay sahibi olan Kayseri 1. Organize Sanayi bölgesine şehrin muhtelif yerlerinden erişim kolaylığı sağlayacak 15 Temmuz Bulvarı 30 metre imar genişliğindeki bir yol olacak. Bu yol Talas Bulvarı´ndan başlıyor ve Organize Dağ Yolu olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı´nda sona eriyor. Erciyes Üniversitesi karşısından başlayan yol, güzergah olarak; Çay Bağları mevkiinden geçerek Hisarcık Erciyes Bulvarı ile kesişiyor ve ardından kanal boyunca devam ederek Danişment Gazi Mahallesi güneyinden Hacılar-Kayseri ana arterine ulaşıyor. Buradan Eğribucak mahallesine devam ederek Seher Bulvarını kesen yol Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile buluşuyor. 2x3 şerit olarak projelendirilen bulvarın toplam uzunluğu 11 kilometreyi buluyor. Yolun ana arterleri kesen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Seher Bulvarı, Hacılar Kayseri Caddesi, Danişment Gazi Mahallesi kesişimi ve Hisarcık kesişimlerinde alt ve üst geçitler projelendirildi. Dolayısıyla katlı kavşaklar vasıtasıyla trafiğin kesintisiz, güvenli ve konforlu bir şekilde akışı temin edilecek. Şimdiki güzergahtan 12-13 kavşakta ışıklarda bekleyerek 35 dakikada Talas Bulvarı´na ulaşıyorken, kesintisiz kavşaklarla 15 Temmuz Bulvarı´ndan 12-13 dakikada Erciyes Üniversite önündeki kavşağa ulaşılabilecek.?

2018 yılı yatırım programı kapsamında yolun Hacılar Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı arasında kalan kısmını bu yıl tamamlayacaklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, 15 Temmuz 2019´a kadar yolu tamamlamayı düşündüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven´in yaptırdığı dualarla 15 Temmuz Bulvarı´nın temeli atıldı.