Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ "DİRENİŞTEN DİRİLİŞE GECESİ"NDE ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´nün organize ettiği ´Yeni Kapı Ruhu Kayseri´de Canlanıyor, 15 Temmuz Direnişten Dirilişe Gecesi´ etkinliği düzenlendi

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´nün organize ettiği ´Yeni Kapı Ruhu Kayseri´de Canlanıyor, 15 Temmuz Direnişten Dirilişe Gecesi´ etkinliği düzenlendi
 
Kadir Has ve Kongre Merkezinde düzenlenen geceye Vali Kamçı, Milletvekili İsmail Emrah Karayel, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğg.Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İl Jandarma Komutanı P.Albay Bayram Özer,İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Programa ayrıca 15 Temmuz Gecesi Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırı sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit ve Komiser Yardımcısı  Kübra Doğanay´ın anne ve babası da katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Vali Kamçı, Ülkemizin birliğine ve dirliğine yönelen hain saldırının üzerinden tam üç ay geçtiğini ifade ederek, milletimizin el birliğiyle bertaraf ettiği, bu menfur girişim sonrasında, devlet ve millet olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam ettiklerini belirtti.
 
Bugün sizlerle burada toplanmış olmanın çok anlamlı olduğu kanaatinde olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Tarihten günümüze bağımsızlıktan, sahip olduğu milli ve manevi değerlerden ödün vermeden varlığını sürdüren Milletimiz, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş, hiçbir boyunduruğu kabul etmemiştir. 15 Temmuz´da da şehitlerimiz, gazilerimiz başta olmak üzere tüm Milletimiz, Devletimizin yanında ve arkasında durmuş, darbeye karşı direnerek milli iradeye sahip çıkmıştır. Milletimizin bu üstün ruh ile gerektiğinde göğsünü siper etmekten çekinmeyeceğini göstermesi, birbirimize olan inancımızı ve sevgimizi daha da artırmış; yaşanan hadisenin kapsamı ve büyüklüğü zaman içinde ortaya çıkınca, ne denli büyük bir tehlike atlattığımız da anlaşılmıştır. Bu menfur hadiseye karşı, Milletimizin tek vücut olarak ortaya koyduğu mücadele, tüm dünyadan takip edilmiş; bazı çevrelerde verilen mücadeleyi şaşkınlık ve hayranlık ile karşılanırken, bazı çevreler girişimin başarısızlığından duydukları memnuniyetsizliği ifade etmekten çekinmemiştir. Bu durum göstermiştir ki, Ülkemizin gelişmesinden ve kalkınmasından rahatsız olan veya kendi çıkarları için bizi parçalamak ve yok etmekten çekinmeyecek olan iç ve dış güçler varlığını devam ettirmektedir ve emellerini gerçekleştirmek için pusuda beklemektedirler. Bizler ise iç ve dış tehditler karşısında birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeli, Devletimize yönelecek her türlü tehlike karşısında teyakkuzda olmalıyız. Bugüne kadar milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir.?
 
Vali Kamçı konuşmasının sonunda, Vatanımız ve Milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah´tan Rahmet,  gazilerimize acil şifalar diledi.
 
Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de konuşmasında, 15 Temmuz gecesi yeni bir Türkiye doğduğunu ifade etti.
 
Daha önce millet olarak hiçbir darbeyi bastırmadıklarını belirten Karayel, ?Hiçbir zaman darbeye karşı darbe yapmamıştık. Elhamdülillah rabbim güç verdi, bu millet çıplak elleriyle tankları durdurdu. Bundan sonra Allah´ın izniyle artık kimse darbe yapmaya cesaret edemeyecek.?dedi.  
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, ?15 Temmuz gecesi belki yüzlerce vatandaşımızı, polisimizi ve askerimizi kaybettik ama yeniden birlik olmayı, biz olmayı öğrendik. Hafızalarımıza kazınan o karanlık geceyi, bir yeniden diriliş olarak, bütün kötülüklerden arınma olarak görmek gerekir. Yeni Kapı ruhuyla geleceğin parlak Türkiye´sinin hep birlikte daha güçlü bir şekilde yüzyıllar boyunca  var olmasını sağlayacağız.? dedi.
 
Programın devamında Gazeteci Turgay Güler ve 15 Temmuz gecesi tankın önüne yatarak kahraman olan Metin Doğan 15 Temmuz gecesi yasadıklarını dinleyiciyle paylaştılar
 
Program, Vali Kamçı, Büyükşehir Belediye Balkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğg. Selçuk Aygün tarafından şehit aileleri ve misafirlere hediye verilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile son buldu.