Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

15 TEMMUZ YILDÖNÜMÜNDE MUHTEŞEM KAYSERİ

15 TEMMUZ YILDÖNÜMÜNDE MUHTEŞEM KAYSERİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, Kayseri´de on binler ellerinde şanlı Türk Bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Meydanına aktı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, Kayseri´de on binler ellerinde şanlı Türk Bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Meydanına aktı.
 
Dayanışma ve coşku içerisinde geçen etkinliklere Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile on binlerce vatandaş katıldı.
 
Etkinlik Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının verdiği konserle başladı. Ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Temmuz şehitleri adına Kayseri´de okunan 4 bin hatim duası için dua okudu. Daha sonra Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencilerinin, Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile çektiği 15 Temmuz klibi izlendi.
 
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde bir konuşma yapan Vali Kamçı, bir yıl öncesinde Kayserimizde 27 gün boyunca yine aynı coşkulu kalabalığın bu meydanda olduğunu hatırlatarak, 1 yıllık süre içinde askeriyle, mülki idaresiyle, kurum ve kuruluşları ile sizlerden güç alarak bugünlere gelindiğini ifade etti.
 
Bugün bütün dünyada büyük insanlık felaketleri ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Özellikle Batının, kendi menfaat ve çıkarları için yürüttüğü politikalar, gün geçtikçe insanı merkeze alan yaklaşımlardan uzaklaşarak, ne yazık ki ciddi sorunlara neden olmuştur. Afrika´da yeterli ve sağlıklı su kaynağına ulaşamadığı için, Ortadoğu´da ise savaşlar ve çatışmalar nedeniyle saat başı insanlar hayatını kaybediyor. Görüyoruz ki, insanlar Afrika´da açlığa, Ortadoğu´da ise ölüme mahkûm edilmiş durumdadır. Biz Ülke ve millet olarak bu haksız düzene hayır diyerek, mazlumların yanında saf tutmayı seçerken, bu düzeni devam ettirmek isteyen çevrelerin de baskı ve saldırıları ile karşı karşıya kalıyoruz. 15 Temmuz´da yaşanan hain darbe girişiminin altında da, Ülkemizin dünya siyasetine insanlık adına yön vermesini engellemek ve kendi menfaatlerine göre ülkemize şekil vermek isteyen çevrelerin desteği olduğu anlaşılmaktadır.?
 
Bu hain darbe girişiminin, devletimiz içerisinde haince örgütlenen FETÖ militanlarınca gerçekleştirilmek istendiğini ifade eden Vali Kamçı, ?Şüphesiz, FETÖ´ ye dışardan destek veren güçler, Ülkemizle ilgili her olay ve gelişmede yüzünü göstermeye ve dost görünümleri altındaki maskeyi düşürmeye devam ediyorlar. Ülkemizin gelişmesinden ve ilerlemesinden rahatsız olan bu çevreler, yaklaşık 100 yıl öncesinde de topraklarımızı işgal etmek için yüzlerini göstermişlerdi. Haksız işgale ve emperyalist devletlere karşı o dönemde yürüttüğümüz bağımsızlık mücadelemiz ile nasıl ki birçok millete umut olduysak, 1 yıl önce demokrasimize yönelen darbe girişimine karşı göstermiş olduğumuz mücadele ile de gizli ve açık düşmanlarımıza gereken cevabı vererek, dostlarımıza yeniden umut olduk.? ifadelerini kullandı.
 
Vali Kamçı, tarihte emperyalistlerin iç bağlantılarıyla darbe tertiplerine tanıklık etmiş olan milletimizin, bu defa bu ihanete, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla geçit vermediğini ifade ederek, 15 Temmuz´un, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, feraseti, basiretiyle ve halkımızın ona verdiği destekle büyük bir birliğin, beraberliğin de şahlanışı olduğunu kaydetti.
 
Millet olarak bir bütün olarak durulduğu ve birlikte hareket edildiği için Allah´ın lütfu ve merhameti ile bu büyük belanın atlatıldığı kanaatinde odluğunu ifade eden Vali Kamçı, ?15 Temmuz, böyle büyük bir başarının, aynı zamanda milletimizin yeniden dirilişin de hikâyesidir. O geceyi atlattık, ancak içindeki militanlarını robotlaştırarak birer hain olarak yetiştiren FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz hala devam ediyor. 15 Temmuz´da vatan millet aşkıyla meydanlara dökülen, şehit ve gazi olan vatandaşlarımıza büyük bir minnet ve şükran borçluyuz.? dedi.
 
Vali Kamçı konuşmasının ardından meydanı dolduran vatandaşların arasına girerek onlarla sohbet etti. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Vali Kamçı, dileyenlerle fotoğraf çektirdi.
 
15 Temmuz etkinlikleri sabah namazına kadar devam etti. Vali Süleyman Kamçı, protokol üyeleri ve vatandaşlar sabah namazını Cumhuriyet Meydanı´nda kıldı. Sabah namazı sonrası bir kez daha devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dualar edildi.
 
-15 TEMMUZ ÇOŞKUSU SON GÜNDE DEVAM ETTİ
 
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinin son gününde Kayserili vatandaşlar Cumhuriyet Meydanını yine hınca hınç doldurdu.
 
Son gün etkinliklerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile on binlerce vatandaş katıldı.
 
Bakan Sayın Özhaseki etkinlikte yaptığı konuşmada, içimizden çıkan hainlerin eksik olmadığını ifade ederek, bundan bir yıl önce FETÖ isimli şizofrenin, arkasına binlerce grubu taktığını ve bu hain olayı gerçekleştirdiğini söyledi.
 
 
Dün bir kez daha Kayserili hemşerilerinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Bakan Sayın Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Buradan gelen görüntüleri gören Cumhurbaşkanımız çok duygulandı. Geçen yıl sizler meydandaydınız. Allah bize size yol arkadaşlığı yapmayı nasip etti. Bayrağımız hep hür olarak dalgalandı. Çevremizle et ve tırnak olduk. Millet olduk. Bunun da bir bedeli vardır. Her dönem de bizim şehitlerimiz oldu. İçimizden çıkan hainler eksik olmuyor. FETÖ denen hainler yanımıza geldiler. Fakirlerin zeki çocuklarını kandırarak okutma bahanesi ile aldılar, beyinlerini yıkamaya çalıştılar. En saf zenginlerimizi bulup paralarını aldılar. Hepimizi kandırdılar. 15 Temmuz´dan sonra geçen bir yıl içerisinde bunlarda riya, yalan, takiye, insan kandırma, kul hakkı var. Allah´tan korkmak yok bunlarda. Sınav sorularını çalmadılar mı? Müslüman Çalar mı?"
 
FETÖ´nün birçok insanın özel hayatına müdahale ettiğini söyleyen Bakan Sayın Özhaseki, "Bunlar milletin özeline girerek insanların yuvasını yıktılar. O gün sırıtkan yüzlülerin ne kadar vahşi olduğunu gördük. 249 şehidimiz ve 2 bin 193 gazimiz var. Allah şahit olsun ki hesap soracağız demiştim. Hepsinden hainliklerinin hesabını sorduk. Bunlarda içeride kaldıkları her gün ölüm istiyorlar" diye konuştu.
 
OHAL´in kötüler için ilan edildiğini belirten Bakan Sayın Özhaseki, "100 bin civarında FETÖ´cü işten atıldı. Sizin bir tek işiniz var o da millete hizmet etmektir. Allah kötülere fırsat vermesin" dedi.