Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN TIR SÜRÜCÜSÜNE 5 YIL HAPİS CEZASI

2 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN TIR SÜRÜCÜSÜNE 5 YIL HAPİS CEZASI

Kayseri´de kazaya müdahale eden polis, sağlık ve itfaiye ekibine çarptıktan sonra 2 kişinin ölümüne neden olan TIR sürücüsü 27 yaşındaki Yunus Tanrıverdi, 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Sanık Tanrıverdi, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye ed

Kayseri´de kazaya müdahale eden polis, sağlık ve itfaiye ekibine çarptıktan sonra 2 kişinin ölümüne neden olan TIR sürücüsü 27 yaşındaki Yunus Tanrıverdi, 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Sanık Tanrıverdi, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

Kaza, geçen 5 Aralık´ta Kayseri-Sivas karayolu Yeşilyurt Mahallesi´nde meydana geldi. 53 yaşındaki Salih Bulut yönetimindeki 40 DF 330 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarptı. Yoldan geçenlerin haber vermesiyle olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

İtfaiye ekipleri tarafından sürücü sıkıştığı yerden çıkarıldığı sırada, Yunus Tanrıverdi yönetimindeki 25 SA 447 plakalı TIR, polis, itfaiye ile sağlık ekiplerinin bulunduğu gruba, ardından 4 araca çarptıktan sonra durabildi. İlk kazada yaralı olarak sıkıştığı yerden çıkartılan sürücü Bulut, ikinci kazada olay yerinde hayatını kaybederken, itfaiye eri Yaşar Tuncer ile polis memuru Erdoğan Ural, acil tıp teknisyenleri Emine Erbaş, Bülent Yıldırım, ambulans şoförü Mustafa Karlı, Ali Yıldırım ve İbrahim Özer yaralandı. Yaralılardan Tuncer de, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi´nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugünkü karar duruşmasında, tutuklu yargılanan sanık Yunus Tanrıverdi ve avukatı hazır bulundu. TIR sürücüsü ifadesinde "´Yol virajlı olduğu için kaza yerini geç gördüm. Bir de yolda gizli buzlanma nedeniyle kontrolü kaybettim. Kasıtlı olarak kazaya sebep olmadım´" dedi.

Mahkeme heyeti, 2 kişinin ölümüne 6 kişinin de yaralanmasına neden olan sanık Tanrıverdi´ye "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı süre göz önüne bulundurularak tahliye edildi.