Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kayseri Valisi  Süleyman Kamçı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları, aileler ve otizmli çocukların Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına yaptığı yürüyüşle başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Kamçı´nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, Dernek Yöneticileri, aileler ve otizmli çocuklar katıldı.

Vali Süleyman Kamçı yaptığı açıklamada, ? Maalesef son yıllarda Otizmli çocuk sayısında artış oluyor. Son zamanlarda kurum ve kuruluşlarımız tetkiklerini, araştırmalarını daha iyi yaptıkları için artıyor gibi gözüküyor aslında.  Otizm doğuştan olan bir hastalık. Otizmli çocuklar aslında çok zeki çocuklar. Bizlerin üzerimize düşeni tam anlamıyla yaparak onları topluma kazandırmamız lazım. Otizmli bir çocuğa bakmak aileler açısından da çok zor bir süreç. O anlamda kamu kurum ve kuruluşlarımız, derneklerimiz ailelere yardımcı olmaktadır. Otizmli çocuklarımız için her şeyin daha iyisi daha güzelini yapmak için gayret ediyoruz.? diye konuştu.