Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

2014 SANAYİ GECESİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

2014 SANAYİ GECESİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kayseri Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Sanayi Gecesi 2014” Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 


Kayseri Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Sanayi Gecesi 2014” Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Bu yıl 10.'su düzenlenen gece Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak,  Üniversitelerin Rektörleri, Vali Yardımcıları,  İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurumlarının İl Müdürleri, Oda ve kuruluşların temsilcileri ile Sanayi kuruluşlarının Yönetim Kurulu Başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gecede yaptığı konuşmada, ödül alan sanayicileri tebrik ederek, “Kayseri Sanayi Odamızın 48'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Nice üretimler ve ülkemizin kalkınmasına katkılarda bulunmasını diliyorum” dedi.
Bakan Yıldız, Kayserili sanayicilerin başarılı ve gayretli çalışmalarının artarak devam etmesi arzusu içerisinde olduğunu ifade ederek, ülkenin kalkınması adına gayret gösteren iş adamlarına ve  sanayicilere her zaman desteğinin olduğunu da hatırlattı.
Vali Orhan Düzgün, gecede yaptığı konuşmada Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen sanayi gecesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınması için bedenleriyle, beyinleriyle gayret gösteren, ülkenin gelişmesi, ihracatımızın artması için uğraş veren sanayicilerle beraber olmanın onur ve gurur verici olduğunu söyledi ve şöyle devam etti.
“Ülkemizde son 10 yılda yapılan çalışmalarla, sağlanan istikrarla ihracatımızın ciddi bir şekilde artmasına paralel olarak ilimizde de ihracat miktarı son 10 yılda 5 kat artmış ve Kayseri'de son 10 yılda ihracat yapan firma sayısı 380 den 780 civarına geldi. İhracat yapan her firmanın ilimizin kalkınması ve istihdamın sağlanması için yapmış olduğu gayretler elbette alınan ödüllerle ölçülemez. Her yeni fabrikanın açılışı ihracattaki her artış, iş imkânı sağlanan her aileye destek sağlanması mutluluk ve huzur gelmesi demektir. Bu günkü program aslında güzel bir güne de rastlıyor. 12-18 Aralık yerli Malları Haftası. Bizim çocukluğumuzda nostalji ile kutladığımız yerli malı haftası artık günün gelişmeleri doğrultusunda kutlanmalı ve yerli malı tüketiminde teşvik edici olunmalıdır.  Çünkü yerli tüketimin arttırılması aynı zamanda yerli üretimin de arttırılması demektir. Yerli tüketim ile özellikle talebin artması,  bölgemize ülkemize yeni fabrikaların açılması, iş imkânlarının sağlanması demektir. Her bir iş olanağı da gelecekte gençlerimizin branşlarına göre yeni iş imkânına sahip olması anlamına geliyor.”
Vali Düzgün konuşmasının sonunda Türkiye'de ilk 500 firma içerisine girmeyi başaran ve ödül alan firmaları tebrik ettiğini, başarılarının giderek artması arzusu içerisinde olduğunu ifade etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen sanayi gecesinde bulunmaktan dolayı memnuniyetini ifade ederek, gecede ödül alan firmaları tebrik etti.
Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, geleneksel hale gelen Sanayi Gecesinin 10.'sunu düzenlediklerini belirterek,  başarılı sanayi kuruluşlarına değişik kategorilerde toplam 73 ödül verileceğini belirtti.
Konuşmaların ardından gecede 2013 yılında başarı gösteren 73 üyeye plaket verildi. İSO ilk 500 sıralamasına giren firmalar ile ikinci 500 sıralamasındaki firmalara ödül verildi. Özel ödüllerin yanı sıra kurumlar vergisi ile en fazla ihracat yapan ilk 3 firmaya ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından verildi.