Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

2017 YILI SANAYİ GECESİ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

2017 YILI SANAYİ GECESİ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2017 Yılı Sanayi Gecesi Ödül Törenine katıldı.

 

 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2017 Yılı Sanayi Gecesi Ödül Törenine katıldı.
 
Törene Bakan Sayın Tüfenkçi´nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve sanayiciler katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Sayın Tüfenkçi,"Ülkemiz ekonomisi gerek iç, gerekse dış yatırımcılara güven vermektedir. 2016 yılındaki hain darbe girişimine rağmen Türkiye ayakta durdu ve 2017´ye güçlü adım attı. 2017 yılında dünyayı kıskandıracak bir büyüme oranı yakaladık. Birileri kıskansa da bu büyüme sadece ihracatta değil, Türkiye bu büyümeyi yakaladı. 2016´da ´Türkiye battı, bir daha belini doğrultamaz´ diyenler 2018 yılında utanacaklar. Büyüme rakamlarını minicik tutmak isteyenler, büyüme rakamlarını revize etmek zorunda kaldılar. Önümüzdeki ay içinde yine açıklayacağımız rakamlarla enflasyonun da inşallah tek haneli rakamlara indiğini göreceksiniz. 1 milyon 350 bin insana istihdam sağladı. Türkiye her yıl 1 milyon insanımıza iş ve aş sağlamış durumda. Orta vadeli programlara baktığımız zaman, bu rakamların üstünde istihdam sağlayacağız. Yüzde 5´lerin üzerinde büyümeleri yakalayarak bu rakamları sağlayacağız. Biz, birileri gibi yalan üzerine değil, gerçekler üzerine siyaset yapmayı liderimiz Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. 2017 yılında Türkiye ihracat rakamı rekoru kırmaya doğru gidiyor" Diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı´da yaptığı konuşmada, ?Kayseri ekonomisi denildiğinde akla ilk gelen sektörlerden biri olan sanayinin gelişimi, daha iyi koşullara kavuşması ve bu alanda başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan sanayicilerimizin ödüllendirilmesi için her yıl Sanayi Gecesi düzenlemekteyiz.
 
Ülkemiz bildiğiniz üzere zor günlerden, büyük ihanetlerden, terör saldırılarından, uluslararası düzeyde baskı ve dayatmalardan geçiyor. 2016 yılında yaşanan ve FETÖ terör örgütünün devletimizi yıkmaya yönelik giriştiği darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve yönlendirmeleri, milletimizin sağduyusu ve kahramanca, birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyması sayesinde etkisiz hale getirilmiştir. Bu girişim başarısız olsa da, ülkemizin ekonomik olarak ilerleyişine ve güven ortamına kısa vadede de olumsuz yönde etkisi söz konusu olmuştur. Bu süreçte, ilimizin ihracat ve ithalat rakamları göz önünde bulundurulduğunda geriye doğru bir ivmenin yaşandığı görülmektedir. 2015 yılında 3 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz, 2016 yılında 2 milyar 900 milyona gerilemiştir. Kısa süreli olan bu etki neyse ki bu yıl atlatılmış ve dış ticaret hacmimiz yeniden yükselişe geçmiştir. Bu yıl, henüz yılsonu rakamları alınmadan geçen yılın üzerinde bir seviye ulaşılmıştır. Ülkemizin, gerek iç gerek dış zorluklarla mücadelesinde ekonomimizin sağlam temeller üzerine oturması, üreten bir ülke olmamız, kendi kendimize yetebilmemiz, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünler üretebilmemiz kritik önem arz ediyor. Bu kapsamda, firmalarımızdan ülkemizin ekonomi hedeflerini yakalayabilmesi için katkıda bulunmalarını, bunun için de araştırma-geliştirmeye, inovasyona, markalaşmaya ve endüstriyel tasarıma önem vermelerini bekliyoruz. Bu faaliyetlere öncelik vermeden rekabetçi piyasalarda tutunabilmemiz ve küresel ekonomi içerisinde ayakta kalmamız mümkün değildir.? Diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Bakan Sayın Tüfenkçi, Vali Kamçı ve protokol üyeleri Türkiye´nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında giren Kayseri firmaları ile 2016 ihracatında Kayseri´de ilk 15´e giren firmalara ödüllerini verdiler