Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

202 ÖĞRENCİ İÇİN HAFIZLIK MERASİMİ

202 ÖĞRENCİ İÇİN HAFIZLIK MERASİMİ

Kayseri´de 8 erkek öğrenci yurdunda hafızlık eğitimi alan 202 öğrenci için, ?hafızlık merasimi´ düzenlendi.

Kayseri´de 8 erkek öğrenci yurdunda hafızlık eğitimi alan 202 öğrenci için, ?hafızlık merasimi´ düzenlendi. 
Kayseri´de bulunan 8 yatılı erkek yurdunda 202 öğrenciye hafızlık eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için ?hafızlık merasimi´ düzenlendi. Program, İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan, Müftü Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri´nin alimler şehri olduğunu belirterek, "Tarihi boyunca Makarrur Ulema olarak anılan Kayserimizin, bugün 202 hafızının icazet merasimini gerçekleştireceğiz. Bu evlatlarımız Kayserimizde bulunan, 8 yatılı erkek Kuran kurslarında eğitim almış ve hafızlığını tamamlamış, sertifikalarını almış evlatlarımızdır. Özellikle proje imam hatip ortaokulları vasıtası ile Kuran kurslarımızın işbirliği ile gerçekleşen şu anda da yürürlükte olan sadece Kayseri merkezde 4 ve ilçelerde 4 olmak üzere 8 proje imam hatip ortaokulu ve kıyısında, yanı başında bulunan Kuran kurslarımızın işbirliği içinde ortaokula giden öğrencilerimize hafızlık eğitimi vermekteyiz. Onlardan birkaç tanesi bu yılki icazet merasimine yetişti ve ilk ürünlerini verdi" dedi.
Hayırseverlerle dolu bir şehirde yaşadıklarını söyleyen Müftü Güven, ?Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve İl Müftülüğü işbirliği içerisinde hayırseverlerimizin bizler vasıtası ile özellikle sınır ötesinde Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek için bizlere yardımlarını emanet ediyorlar. Son iki buçuk yıl içinde Kayseri´den 436 tır yardım gönderdik. Her ay en az 10 TIR insani yardım gönderiyoruz" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ise, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın selamını Kayseri´ye getirdiğini kaydederek, "Bugün Kayseri´de çifte bayram var. Hem Hicret´in 1440´ıncı yıldönümünü kutluyoruz, hem de 202 hafızımızı icazet merasimi gibi çok müstesna bir sebeple Cenabı Allah bizleri bir araya getirdi. Rehber olarak gönderilen mukaddes kitabımızı Fatiha´dan Nas´a kadar ezberlediler ve icazet aldılar. Allah icazetlerini hayırlı mübarek eylesin" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan, kısa sinevizyon gösterisi sonrası öğrenciler, sahneye davet edilerek kısa dualar okudu. Program sonunda 10 yardım TIR´ı, Halep´e doğru yola çıktı.