Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU YAPILDI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU YAPILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 92´nci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´92. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Hilton Oteli´nde yapıldı.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 92´nci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´92. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Hilton Oteli´nde yapıldı.
Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün´ün ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Çetin Arık ve Yaşar Karayel,  Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, 24. Dönem Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız ve üniversite rektörleri başta olmak üzere mülki ve askeri erkân ile siyasiler, sivil toplum kuruluşlarından davetliler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Resepsiyon, Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün´ün konuklarını kapıda karşılamasıyla başladı. Davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, yakın zamanda şehit olan Onur Sönmez´in annesi Şenyurt Sönmez, babası Yakup Sönmez, şehit Oktay İzgi´nin annesi Kadriye İzgi, kardeşi Kutlay İzgi, şehit Abdullah Kılıç´ın eşi Esma Kılıç ve 4 yaşındaki çocukları Ceylin Zehra ve diğer şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi.
Vali Düzgün, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet´in Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
?Cumhuriyet´i zorluklarla, güçlüklerle, yokluklar içerisinde kurduk. Osmanlı Devleti´nin son dönemlerinde zayıflaması sonrası Osmanlı sınırları içerisindeki bazı unsurların maalesef devletin aleyhine dönmesi sonucu hem doğuda hem batıda büyük mücadeleler verilmiştir. Çanakkale´de, doğu sınırlarımızda, Ege bölgemizde, güneyimizde ve Anadolu´nun değişik cephelerinde  milletimiz gerçekten canını dişine takarak, cansiperane, evinde, elinde ne varsa götürerek, başta Kayseri Lisesi olmak üzere Anadolu´da birçok bölgesinde lisede okuyan öğrencilerimizden, üniversite mezunu yetişmiş gençlerimize varıncaya kadar yüzbinlerce şehit verilerek Cumhuriyet kuruldu. Bu yüzden Cumhuriyet´in kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Ortak değerler etrafında kenetlenmeliyiz. Çanakkale´de yan yana yatan şehitleri gördüğümüzde, Trabzonlusu, Vanlısı, Erzurumlusu, Kayserilisi, İzmirlisi, Konyalısı Anadolu´nun bütün bölgelerinde şehitlerimiz orada yan yana yatıyor. Müslümanların dışında bile o dönem Osmanlı tebaası olan gayrimüslimlerin de Çanakkale´de düşmana karşı birlikte aynı cephede savaştıklarını görüyoruz. Bu nedenle Cumhuriyetimizin ilelebet devamı için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız, 100 yıl önceki o ruhu, o dönemdeki kardeşliği yakalamamız gerekli. Son dönemlerde ülkemizde bazı dış mihrakların etkisiyle milletimiz arasında nifak tohumları serpilmeye çalışılıyor. Bütün bunların farkında olarak, uyanık olarak, aramızdaki farklılıkları birer zenginlik olarak görüp, bir millet olarak, bir bütün olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek için bu birlikteliği sürdürmemiz, ortak noktalarımızın etrafında toplamamız gerekiyor.?
Vali Düzgün, resepsiyona katılan gaziler ve şehit yakınlarına da şükran borçlu olduklarını hatırlatarak, ?Bugün burada bu resepsiyonu huzur içerisinde verebiliyorsak, bugün bayramımızı huzur içinde kutlayabiliyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz? ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:
?Yakın dönemde şehit olan şehitlerimizin yakınları, anne, babaları, kardeşleri, eşleri ile de bugün birlikteyiz Cumhuriyet´in kuruluşundan günümüze kadar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete intikal etmiş gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, hayatta kalan gazilerimize, şehit yakınlarımıza uzun ömürler diliyoruz. Burada şehitlerimizin aileleriyle görüştük, değişik vesilelerle de şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz, değişik günlerde beraber oluyoruz. Onların yüreklerine bir acı düştü ama şehitlerimiz dünyada ulaşılabilecek en güzel mertebeye ulaştı. Allah hayatta kalanlara sabır ve metanet versin. Birçoğunun da zaten bu anlayış ve bu düşünce içerisinde olduğunu görüyoruz. Kendi evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, babalarını  bu topraklar için bu Cumhuriyet için şehit vermekten gurur duyuyorlar.?
Daha sonra kırmızı beyaz renklerle hazırlanan ve üzerinde ?Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun´ yazılı pasta, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün ve şehit yakınları ile birlikte kesildi.
 Resepsiyonun sonunda Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün resepsiyona katılan davetlilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi