Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?2´NCİ KAYSERİ KİTAP FUARI´NI 672 BİN KİŞİ GEZDİ

?2´NCİ KAYSERİ KİTAP FUARI´NI 672 BİN KİŞİ GEZDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ´2´nci Kayseri Kitap Fuarı´nın ´kültür şehri´ne yakışır tamamlandığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ´2´nci Kayseri Kitap Fuarı´nın ´kültür şehri´ne yakışır tamamlandığını söyledi. Başkan Çelik, geçen sene 582 bin kişinin katıldığı fuarı, bu yıl 672 bin 524 kitapseverin ziyaret ettiğini söyledi.
´2´nci Kayseri Kitap Fuarı´, Büyükşehir Belediyesi´nce Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlendi. Fuar; 130´dan fazla yayınevi ile 300´e yakın şair, yazar ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, fuarın, daha 2´nci yılında sektörde marka haline geldiğini söyledi. Başkan Çelik, geçen sene 582 bin kişinin katıldığı fuarı, bu yıl 672 bin 524 kitapseverin gezdiğini söyledi. Çelik, "Sık sık 6 bin yıllık tarihimizden bahsederken, ticaretin genlerimizde var olduğunu ifade ediyoruz. Evet, ticari genlere sahibiz; ama bizler kültür genlerine de sahibiz. Çünkü bu şehir ´Makarr-ı Ulema´ unvanını almış bir şehirdir. Biraz imkan sağlayıp üzerindeki külleri çekince altındaki cevher ortaya çıktı. Bu anlamda ´Kayseri Kitap Fuarı´na emek veren tüm personelimize, katılımlarıyla fuarımıza renk katan şair, yazar ve sanatçılarımıza, özellikle de fuarı anlamlı, önemli ve değerli hale getiren tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.