Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara´da yapılan 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin yaralandığı Türkiye Cumhuriyetitarihinin en büyük terör saldırısı sonrası basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi. Saldırıyı 2 canlı bombanın yaptığı yönünde güçlü emaraler olduğunu belirtti.

İşte Davutoğlu´nun açıklamalarından önemli bölümler;

- Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır.

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

- Cumhurbaşkanımızla görüşerek 3 gün ulusal yas ilanı kararı aldık.

SALDIRIYI 2 CANLI BOMBANIN YAPTIĞI YÖNÜNDE EMARELER VAR

- Bu saldırıların 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği yönünde çok ciddi emareler oluşmuştur.

ÜLKEMİZİN HUZURUNA DOĞRUDAN SALDIRI

- Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

Ankara´daki terör saldırılarıyla ilgili "Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir.