Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü, Kayseri´de törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü, Kayseri´de törenlerle kutlandı.

 
Kayseri´deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenklerin konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın Atatürk Anıtı´na çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Atatürk Anıtı´ndaki ilk programın ardından, Valilik makamında, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tebrikleri kabul etti.
 
Valilik Makamında yapılan Tebrikat töreninin ardından Cumhuriyet Meydanında kutlama töreni düzenlendi.
 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Vali Kamçı, Milletvekili Taner Yıldız, Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Kamçı, " Bu gün 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Türk milletinin asaletinin bir göstergesi olan tarihte çeşitli olaylar meydana gelmiştir. Bunlardan birisi de 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız gündür. O anlamda Türk milletinin her zaman bu birlikteliğinin devam ettiğini görmek, inanmak, bilmek bizleri mutlu ediyor. Türk milleti asil bir millettir. Her şeye karşı birlikte hareket etmesini bilen bir millettin evlatları olarak bundan gurur duyuyoruz. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz´dur. 15 Temmuz 2016´da yapılan hain saldırıda milletimizin nasıl kenetlendiğini hep birlikte gördük. Devletin, milletin varlığı, ezanın söz konusu olduğu yerde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek yumruk olması bizleri mutlu ediyor. Tüm Kayserili hemşerilerimizin ve tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum." diye konuştu. 
 
Cumhuriyet Meydanında yapılan törenler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajının okunması, halk oyunları ve geçit töreni ile sona erdi.