Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

31 HAZARA TÜRK`Ü AFGANİSTAN DA REHİN ALINDI İDDİASI

31 HAZARA TÜRK`Ü AFGANİSTAN DA REHİN ALINDI İDDİASI

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Afgan Hazara Türkleri Platformu üyeleri ve Afganistanlı mülteciler tarafından, basın açıklaması yapıldı.

 Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Afgan Hazara Türkleri Platformu üyeleri ve Afganistanlı mülteciler tarafından, basın açıklaması yapıldı. Topluluk adına açıklamayı yapan Kamile Wafa, Afganistan'ın ana yasasına göre, devletin vatandaşların can ve mal güvenliğini korumakla yükümlü olduğunu belirtti. Wafa, Afganistan'ın birçok bölgesinde, özellikle ‘Kabil-Kandahar' arasındaki karayolunda, her gün terör, intihar ve insan kaçırma olaylarına rastlandığına vurgu yaparak, "Kabil-Kandahar arasında ya da Zabil vilayetinde ve bunun gibi birçok yerde yolcu taşıyan otobüsler, maskeli insanlar tarafından durdurulmakta ve yolcular arasından, etnik kökeni Hazara olan vatandaşlar rehin alınmaktadır" dedi.
Rehin alınan 31 Hazara Türkü`nden hala haberalınamadığını ifade eden Wafa, şöyle konuştu: 
"Hükümet, yolcuların kurtarılması için herhangi bir çalışma yapmamakla birlikte, olayı göz ardı ederek, bitmiş gibi gösteriyor. Afganistan hükümeti, rehinelerin ailelerine de hiçbir yardımda bulunmamıştır. Afganistan'da, bunun gibi olaylar ilk defa yaşanmamaktadır. Zira, geçen yılın ramazan ayında yine Hazara vatandaşlarımızdan 14 kişi kurşuna dizildi. Nedeni hala belli değil ve devlet de hiçbir tepki göstermedi. Ayrıca, bu eylemleri gerçekleştirenlerin kimler olduğu hala bilinmemektedir. En kısa zamanda rehinelerin canını kurtarın."