Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

4/B SÖZLEŞMELİ İMAM-HATİPLERE YÖNELİK ?HAZIRLAYICI EĞİTİM PROGRAMI?BAŞLADI

4/B SÖZLEŞMELİ İMAM-HATİPLERE YÖNELİK ?HAZIRLAYICI EĞİTİM PROGRAMI?BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından taşra teşkilatında münhal bulunan kadrolara yerleştirilmek üzere yapılan 4/B Sözleşmeli İmam-Hatiplik sınavını kazanarak yerleştirmeleri yapılan 4/B Sözleşmeli imam-hatiplere yönelik Dini Yüksek İhtisas Merkezi´n


 
Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından taşra teşkilatında münhal bulunan kadrolara yerleştirilmek üzere yapılan 4/B Sözleşmeli İmam-Hatiplik sınavını kazanarak yerleştirmeleri yapılan 4/B Sözleşmeli imam-hatiplere yönelik  Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nde 4 ay süreyle devam edecek olan ?Hazırlayıcı Eğitim Programı? 14.11.2016 Pazartesi günü başladı. 14 Kasım 2016 ? 13 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek kursa 62 imam-hatip katılıyor.

Hazırlayıcı Eğitim Programı açılış törenine İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı,  Dini Yüksek İhtisas Merkezi Şube Müdürü Reşat Özalp, Eğitim Görevlileri ve kursiyerler katıldı.
           
Törende konuşan İl Müftüsü Güven, ?Yeni göreviniz hayırlı mübarek olsun. Ülkemizin 4 bir tarafında imamlık gibi kutsal, ulvi ve yüce bir görevi yapmak üzere tercihte bulundunuz. Binlerce müracaat eden kişi arasından önce yazılı sonra sözlü sınavlardan geçtiniz ve sizler bu görevleri yapmaya layık olduğunuz düşüncesi hasıl oldu ve bu şekilde görevlendirildiniz. Ancak her işin bir acemiliği, tecrübesizliği vardır. İşte bu sebeple 4 ay boyunca burada eğitim merkezimizde hem bilgilerinizi tazeleyeceksiniz, hem yeni bilgiler öğreneceksiniz, hem de kendinizi yetiştirme imkânı bulacaksınız. Önemli bir görevde olduğunuzun farkında olun. Kendinizi küçük görmeyin ve kendinizi iyi yetiştirin.? dedi.