Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

4.BÜNYAN KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ

4.BÜNYAN KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ

Kayseri'nin Bünyan İlçesinde geleneksel olarak yapılan Kış Yüzme Şenliğinin 4.sü 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde Bünyan'da yapılacaktır.

 

Kayseri'nin Bünyan İlçesinde geleneksel olarak yapılan Kış Yüzme Şenliğinin 4.sü 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde Bünyan'da yapılacaktır. 

Bünyan Belediyesi ve Bünyan Dostları Grubu derneğince düzenlenecek şenliğe geçmiş yıllarda olduğu gibi ülkemizin birçok ilinden ve Kayseri'den davetlilerin katılması beklenmektedir. 

4.Kış Yüzme Şenliği ile ilgili olarak açıklama yapan Bünyan Belediye Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU “Kayserimizin ve Bünyanımızın tanıtımı için Bünyan Dostları Derneği tarafından düzenlenen “KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ”NE Belediye olarak tam destek vereceğiz. Bünyan'ımıza yakışır bir şenlik olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ülkemizde örneği olmayan Kış Yüzme Şenliği ile Kayseri dışından gelen misafirlerimiz hem Erciyes de Kayak yapıyor hem de Kışın yüzmenin keyfini çıkarıyorlar dedi. 

Bünyan Kış Yüzme Şenliğinin, Kayseri Büyük Şehir Belediyemizce yapılan Erciyes Master Planı ile büyük bir canlılık kazanan turizm potansiyeline katkı yapacağını da düşünüyoruz. Bunun için il dışından katılacak spor kulüpleri, dernekler ve gruplara Erciyes Kayak Merkezindeki işletmelere de yönlendirerek yardımcı oluyoruz diyerek sözlerini tamamladı. 

Şenlik ile ilgili teknik bilgileri ise; Bünyan Dostları Derneği Başkanı Sayın Şener Serim verdi. Serim 4.Kış Yüzme Şenliğine sahip çıktığı ve desteklediği için Belediye Başkanımız Sayın Şinasi Gülcüoğlu beyefendiye teşekkür ediyorum. Şenliğimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi 2 gün olarak planlandı, ancak asıl etkinliklerimiz Pazar günü olmaktadır. İl dışından gelen misafirlerimiz ilk gün Kayseri ve Erciyes'de vakit geçirirken Cumartesi akşamı Bünyan'a gelmekte kimi doğa kampında kimi ise ilçemizde misafir edilmektedir. 

Pazar günü sabah dışardan gelen misafirlerimize Bünyan Belediyemizce sıcak çorba ikramı yapılacak ve doğa yürüyüşümüz tarihi elektrik santralından başlayacaktır. Kayabaşı , aşağı havuz, yukarı havuz güzergahı takip edilerek Pınarbaşı su kaynağına intikal edilecektir. Burada yapılacak yarışmalar sonrasında ödül töreni düzenlenecektir.  Bünyan Belediyemizin hazırladığı Kuru Fasülye – Pilav ikramından sonra misafirlerimizi memleketlerine uğurlayacağız” dedi. 

Son olarak Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Kayseri halkımızı ve Bünyan halkımızı Kış Yüzme Şenliğine davet ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.