Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

71 YAŞINDAKİ İRANLI KADINA, UYUŞTURUCU KURYELİĞİNDEN 8 YIL HAPİS

71 YAŞINDAKİ İRANLI KADINA, UYUŞTURUCU KURYELİĞİNDEN 8 YIL HAPİS

Kayseri´de şehirlerarası otobüste uyuşturucu ile yakalanıp tutuklanan İranlı 71 yaşındaki Firouzeh Jozak ile 32 yaşındaki Hadi Jadidoleslam, 8´er yıl 4´er ay hapis cezası, 2 bin TL para cezasına çarptırıldı. Jozak, adliye koridorlarında tekerlekli sandaly

Kayseri´de şehirlerarası otobüste uyuşturucu ile yakalanıp tutuklanan İranlı 71 yaşındaki Firouzeh Jozak ile 32 yaşındaki Hadi Jadidoleslam, 8´er yıl 4´er ay hapis cezası, 2 bin TL para cezasına çarptırıldı. Jozak, adliye koridorlarında tekerlekli sandalye üzerinde karara tepki gösterdi.

Malatya- Kayseri karayolunda geçen Ocak ayında şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan aramada İranlı 4 çocuk annesi Firouzeh Jozak´ın üzerinde uyuşturucu ele geçti. Jozak ile yanında bulunan Hadi Jadidoleslam gözaltına alındı. Sorgularının ardından tutuklanan 2 İranlı hakkında "yurda uyuşturucu sokmak" suçlamasıyla Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı.

Duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen Firouzeh Jozak, savunmasında kendisiyle birlikte yargılanan Hadi Jadidoleslam´ı tanımadığını söyledi. İran´da oturduğunu belirten yaşlı kadın ifadesinde Ankara´ya tedaviye gittiğini ileri sürerek, "Galale isimli bir kadın, durumumu sordu. Ben de ameliyat olmam gerektiğini söyledim. Bana şallara sardıkları koliyi verip, "Ankara´ya götür, orada yanına gelecek şahsa ver" dedi. Koliyi veren kadına götürmek istemediğimi söyledim. Ben Hadi´yi tanımam" dedi. İran´da koliyi kendisine veren Gelale´nin, kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini de belirten Firouzeh Jozak, "Bana 15 gün içerisinde af çıkacağını söyleyerek gitti. Çok kötü durumdayım, hastayım tahliyemi talep ediyorum" dedi Diğer sanık Hadi Jadidoleslam da tahliyesini isteyerek, suçlamayı kabul etmedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki karar duruşmasında sanıkların son sözleri soruldu. 4 çocuk annesi Firouzeh Jozak tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında, taşıdığı maddenin ne olduğunu bilmediğini ve hasta olduğu söyledi. Diğer sanık Hadi Jadıdoleslam ise "Bu kadının böyle bir şey yapacağını bilsem yanımda taşımazdım, ben haram para yemem" dedi.

Mahkeme heyeti yargılama sonucu İranlı Firouzeh Jozak ve Hadi Jadidoleslam´a "yurda uyuşturucu sokmak" suçundan 8´er yıl 4´er ay hapis cezası, 2 biner TL para cezası verdi.