Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

7;KAYSERi MOBİLYA FUARI AÇILDI

7;KAYSERi MOBİLYA FUARI AÇILDI

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri´de bu yıl yedincisi düzenlenen ve Anadolu´nun en büyüğü olan mobilya fuarının açılışına katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri´de bu yıl yedincisi düzenlenen ve Anadolu´nun en büyüğü olan mobilya fuarının açılışına katıldı.
 
Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlenen açılış törenine Vali Süleyman Kamçı´nın yanı sıra Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yakup Deveci, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, mobilya sektörünün temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vali Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, Kayseri´nin en önemli sektörlerinin başında mobilya sektörünün geldiğini belirterek, binlerce vatandaşın geçimini sağladığı Kayseri´de mobilya sektörü ile alakalı fuar düzenlenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.
 
Mobilya imalatının, İlimizin sanayi alt yapısı ve ekonomisi için lokomotif sektörlerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Kamçı, şöyle devam etti:
 
?Kanepe, koltuk ve yatak üretimi ile başlayan bu yolculukta İlimiz, yeni yatırımlarla mobilyanın her dalında üretim yapan bir şehir olarak kendini göstermiştir. Türkiye´nin önemli bir mobilya üretim merkezi haline gelen İlimiz, mobilya üretiminin %40´ını gerçekleştirmektedir. Ayrıca Ülkemizin mobilya ihracatının %35´ini de, Kayseri´nin yaptığını görüyoruz. Mobilya ve tekstil sektöründe üretim yapan 5 firmamız Ülkemizin en büyük ilk 500 firması içinde, 6 firmamız da, en büyük ikinci 500 firma içerisinde yer almaktadır. Bu bakımdan, Ülkemizin lider mobilya markaları ve üreticilerinin olduğu Kayseri´de, Mobilya Fuarının önemi de büyüktür. Bu yıl 7. si düzenlenen Kayseri Mobilya Fuarı´nda, katılımcı firmalar yeni ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, firmalarımızı ticaret, tanıtım ve pazarlama imkanlarıyla buluşturacak bu organizasyonun oldukça önemli olduğu kanaatindeyim.?
 
Vali Kamçı, geçen yıl düzenlenen Kayseri 6. Mobilya Fuarına 86 firma ve 55.000´ni aşkın ziyaretçinin katıldığını ifade ederek, bu yıl Mobilya Fuarına 60 bine yakın ziyaretçiyi beklediklerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve beraberindekiler tarafından fuar ziyarete açıldı. Vali Kamçı, fuardaki stantları ziyaret ederek, üretici firma yetkilileriyle sohbet etti.
 
23 Nisan´a kadar ziyarete açık kalacak fuarda, 70 firma yer alıyor.