Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

7´NCİ KAYSERİ FİLM FESTİVALİNDE KATKI SAĞLAYANLARA ÖDÜL VERİLDİ

7´NCİ KAYSERİ FİLM FESTİVALİNDE KATKI SAĞLAYANLARA ÖDÜL VERİLDİ

Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Talas Belediyesi´nin desteğiyle düzenlenen 7´inci Kayseri Film Festivali´ne katkı sağlayan kişilere ve kuruluşlara plaket verildi.

Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Talas Belediyesi´nin desteğiyle düzenlenen 7´inci Kayseri Film Festivali´ne katkı sağlayan kişilere ve kuruluşlara plaket verildi.
Erciyes Dağı´nda Kardanadam Tesisleri´nde düzenlenen programa, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Festival Direktörü Burçak Evren ve davetliler katıldı. Programda konuşan Başkan Yalçın, sinemanın toplumun hayatını yansıttığını belirterek, "Bu film festivali ile bizim de iklimimiz değişti. 3 gün doya doya sinemaseverlere ve şehrimize güzellik yaşattınız. Farklı bir mutluluk ve heyecan yaşadık. Filmler hayatın gerçeğidir. Sinemanın öyle bir avantajı var ki, hoşgörü toplumu olmanın özelliğini her zaman tutuyor. Sinema hayatın hikayesidir. Bu film festivalinin burada yapılmasının bir önemi var. Kayseri ticaret ve sanayi şehri olarak anılır. Kayseri film geleneğiyle de artık anılıyor. Kültür, sanat ve eğlence buralarda yaşanıyor.Kayseri sinema alanında önemli bir geçmişe sahiptir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından festivale katkı sağlayan kişilere plaket takdim edildi.