Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

9.ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI YAPILDI

9.ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI YAPILDI

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından ?Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz? sloganıyla düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması´na katılarak, 55 ülke standının yer aldığı buluşmada 80 farklı ülkeden öğrencilerle bir araya

 

 
Vali Orhan Düzgün, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından ?Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz? sloganıyla düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması´na katılarak, 55 ülke standının yer aldığı buluşmada 80 farklı ülkeden öğrencilerle bir araya geldi.
 
Mimar Sinan Parkı´nda düzenlenen buluşmaya Vali Düzgün´ün yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, Uluslararası Öğrenci Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ali Yelgün, KUDER Başkanı Mücahit Bulut, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, aynı yağmurun altında ıslanan, aynı güneşin altında ısınan dünyanın çocukları olarak karşılıklı kardeşliği güçlendirmek adına düzenlenen etkinliğin 3´üncüsüne katıldığını hatırlatarak, Kayseri´de eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden 2 binin üzerindeki öğrencinin dünyanın dört bir tarafından gelerek bu etkinliklere katıldığını

söyledi.
 

Açılan standlarda, çadırlarda  öğrencilerin kendi kültürlerini, kendi etkinliklerini paylaştıklarını belirten Vali Düzgün, insanlar birbirlerini tanıdıkça, birbirleri ile görüştükçe insanlar arası ilişkilerin güçleneceğini ifade etti.
 
Aynı okullarda, aynı yatakhanelerde, aynı mutfaklarda beraber olan ve yıllarca arkadaşlıklar geliştiren bu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde ve oralarda önemli pozisyonlara geldiklerinde mutlaka bu kaynaşmış oldukları milletlerle ilgili olumlu görüşleri olacağının altını çizen Vali Düzgün, KUDER çatısı altında bu gençlerin bir araya gelmelerinin bu anlamda önemine değindi.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, dünyanın farklı ülkelerinden binlerce öğrenciyi bir araya getirerek farklı kültürleri, farklı mizaçları kaynaştıran böyle bir etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldız, dünyada ekonomiler globalleşirken politikaların ulusallaştığına değinerek, bu oluşumun insanların ırk, din gibi değerlere göre ayrıma sürüklendiğine dikkat çekti.
 
İslam´ın terörle bağdaştırılmaya çalışıldığını ve bununla mücadele için bilginin önemine değinen Yıldız, kültür birliğini, dünya kardeşliğini sağlayacak öğrencilere bu doğrultuda gayret göstermeleri temennisinde bulundu.
 
Uluslararası Öğrenci Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ali Yelgün ve KUDER Başkanı Mücahit Bulut´un da konuşma yaptığı buluşmada, Vali Düzgün ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız tarafından KUDER Arama Kurtarma Ekibi´ne aldıkları eğitim sonucu sertifikaları verildi.

Bu sene 9´uncusu düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması´nda 55 farklı ülkeden öğrenciler açılan standlarda kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak