Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BİTLİS ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 BİTLİS ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan helikopter kazası sonucu şehit olan 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin, memleketi Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan helikopter kazasında aralarında 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 asker, Elazığ ve Ankara’da uğurlama törenlerinin ardından memleketlerine uğurlandı. 

Memleketi Kayseri’ye getirilen Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci, Pınarbaşı’nın Uzunpınar Mahallesi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hakk’a uğurlandı.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, vasiyeti üzerine Pınarbaşı Uzunpınar Mahallesi Mezarlığı’nda babasının yanına defnedildi. 

Şehidin cenazesine şehit ailesi ve yakınları ile Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

33 yaşında bekâr olan şehit Tolga Demirci’nin babası Nazir Demirci 1991 yılında vefat etmişti.