Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KİLİSEDEN DÖNÜŞTÜRÜLEN KÜTÜPHANEYE 15 AYDA 270 BİN ZİYARETÇİ

 KİLİSEDEN DÖNÜŞTÜRÜLEN KÜTÜPHANEYE  15 AYDA 270 BİN ZİYARETÇİ

Kayseri'de 186 yıl önce Meryem Ana Kilisesi olarak yaptırılan, geçen yıl ocak ayında ise Şehir Kütüphanesi'ne dönüştürülen tarihi yapıyı 15 ayda 270 bin kişi ziyaret etti.

Kayseri'de 186 yıl önce Meryem Ana Kilisesi olarak yaptırılan, geçen yıl ocak ayında ise Şehir Kütüphanesi'ne dönüştürülen tarihi yapıyı 15 ayda 270 bin kişi ziyaret etti. 

Tarihi Kiçikapı Mahallesinde 1835'de yaptırılan ve 1'inci Dünya Savaşı'na kadar faaliyetini sürdüren Meryem Ana Kilisesi, daha sonraki süreçte depo, sergi salonu, zabıta karakolu ve  spor salonu olarak kullanıldı. Kentin dış kalesi içerisinde bulunan ve geçmişte orijinalliğini yitirecek birçok müdahaleye uğrayan kilise, uzun süre atıl olarak kaldı. 2012'de yapılan protokolle 25 yıllığına  Kayseri Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen kilisenin tarihi yapısının korunması için restorasyon çalışması başlatıldı. Restorasyonla birlikte 186 yıllık kilise Şehir Kütüphanesi'ne dönüştürüldü. Kütüphane içerisinde 25 bin basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli olmak üzere 50 bin kitap bulunuyor. 200 kişilik olan kütüphanede tanıtım ve tarama kiosklarıyla kaynaklara kolay ulaşım imkanı sunuluyor. Tarihi bina kütüphaneye dönüştürülürken her yönüyle engellilere uygun olarak da tasarlandı. Kütüphanede sesli kitapların yanı sıra görsel ve işitsel materyaller de yer alıyor. Şehir Kütüphanesi'nde elektronik kitapları okumak ve araştırma yapmak isteyenler için de bilgisayar odası bulunuyor.