Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ABD`Lİ GAZETECİ ÇİFTE TEMSİLİ NİKAH

ABD`Lİ GAZETECİ ÇİFTE TEMSİLİ NİKAH

Seyahat ettikleri ülkelerin geleneklere göre "temsili nikah" kıydıran gazeteci çifte Kayseri`de düzenlenen törende yüzük takıldı.

ABD`den Kayseri`ye gelen gazeteci çifte, kentin eski yerleşim yerlerinden Gesibeldesinde "temsili nikah" kıyıldı.

Kayseri Valiliğinin kentin kültürel, doğal ve yöresel zenginliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlendiği tur kapsamında şehre gelen gazeteci Devin Galaudet ve eşi Morgana Rae, seyahat ettikleri ülkelerdeki "temsili nikah" töreni yapma geleneklerini Kayseri`de de sürdürdü.

Gesi Bağları" türküsüyle ünlü Gesi`deki 680 yıllık tarihi evde çift için "temsili nikah" kıyıldı. Çiftin yöreye ait kıyafetler giydiği ve gelinin at üzerinde eve geldiği törende, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş temsili olarak nikah kıydı.

Taymuş, tarihi bir mekanda, Kayseri`nin bağlarıyla ünlü Gesi beldesinde çiftin temsili nikah törenini gerçekleştirmenin ve bu tören vasıtasıyla kentin tanıtımına katkıda bulunmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

ABD`li çift ise daha önce ziyaret ettikleri 11 ülkede olduğu gibi Türkiye`de de bu merasimi gerçekleştirdiklerini, böylesine otantik ortamda ve tarihi bir beldede bu töreni gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.