Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİNDE PAKİSTAN GÜNÜ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİNDE PAKİSTAN GÜNÜ

Abdullah Gül Üniversitesi´nde (AGÜ) Pakistan Günü düzenlendi. Etkinlikte  Pakistanlı öğrenciler, kültürlerini tanıttı.

Abdullah Gül Üniversitesi´nde (AGÜ) Pakistan Günü düzenlendi. Etkinlikte  Pakistanlı öğrenciler, kültürlerini tanıttı.

AGÜ Uluslararası Ofisi tarafından başlatılan Kültürlerarası Etkinlik Serisi  kapsamında, Uluslararası Öğrenci Birliği Kulübü  ile ortaklaşa düzenlenen Pakistan Günü etkinliği ,Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Pakistan Ulusal Marşıyla başlayan etkinlikte, Pakistanlı öğrenciler kültürlerini, geleneksel kıyafetleri ile dans gösterileri, sunumlar ve tanıtım filmleri izleterek tanıttı.

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Muhammad Ali Khan ve Mimarlık Öğrencisi Rohma Haq, yaptıkları sunumda ülkeleri hakkında sosyal, kültürel, coğrafi ve tarihi bilgiler verdi.

AGÜ Uluslararası Ofis Başkanı Emeric Abrignani de farklı kültürlerin buluşması ve kaynaşması amacıyla Kültürlerarası Etkinlik Serisi´ni başlattıklarını anımsatarak, bugüne kadar Kenya ve Fas kültürlerini tanıttıklarını bundan sonra da bu tür etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

Abrignani, AGÜ´nün uluslararası bir kampüs olduğunu ve kampüste 50 farklı ülkeden insanın bulunduğunu belirtti.

Etkinlik, çeşitli ülkelerden çok sayıda öğrenci ile üniversitedeki yabancı uyruklu öğretim görevlilerinin yanısıra akademik ve idari personel tarafından ilgiyle izlendi.

Pakistan Günü, yöresel yiyecek ve içecek ikramlarıyla sona erdi.

- See more at: http://www.agu.edu.tr/haberler/1296/AGÜ´de%20Pakistan%20Günü...#sthash.L03ipdTg.dpuf