Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AB`Lİ GENÇLERDEN VALİ DÜZGÜN`E ZİYARET

AB`Lİ GENÇLERDEN VALİ DÜZGÜN`E ZİYARET

KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında Letonya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye`nin bazı illerinden Kayseri`ye gelen gençleri kabul etti.

 KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında Letonya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye`nin bazı illerinden Kayseri`ye gelen gençleri kabul etti.

Kayseri Valiliği tarafından desteklenen Erciyes Doğa Grubu`nun Projesi "Yaşamak İstiyorsan Doğayı Yaşat" projesi kapsamında 17-22 Kasım tarihleri arasında Kayseri`de bulunacak 35`i katılımcı ülkelerden toplam 50 genci Valilikte ağırlayan Vali Düzgün, gençlere Kayseri hakkında bilgiler verdi. Bu tür projeleri ve katılımları her zaman desteklediğini hatırlatan Düzgün, tarihi geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayseri`nin en önemli unsurlarından biri olan ticaretin, 2014 yılında Dünya Geçici Miras listesine eklenen Kültepe`de bulunan tabletlerde yer aldığını söyledi. Düzgün, AB`li gençlerden tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri`yi iyi tanımalarını ve ülkelerine döndüklerinde anne baba ve arkadaşlarına da anlatmalarını isteyerek, şu bilgileri verdi: "Burada bulunacağınız sürede Türkiye`nin tek Selçuklu Müzesini de görme fırsatı bulacaksınız. Bugün Selçuklu Müzesi olarak hizmet veren bina, aslında Dünya`da Tıp Fakültesi ve Hastanenin bir arada bulunduğu ilk yapılardan birisidir. Özellikle psikiyatrik hastalar başta olmak üzere, pek çok hastanın günümüzden 800 yıl önce burada tedavi edildiğini biliyoruz. Türkiye`de de Selçuklu eserlerinin bulunduğu 3 önemli vilayet, Konya, Kayseri, Sivas yine UNESCO tarafından bu yıl Dünya Geçici Mirası listesine alındı. Kayseri`nin önemli simgelerinden biri de, Erciyes Dağıdır. Erciyes Dağı volkanik bir dağ, yüz binlerce yıl önce volkanik patlamalara sahne olmuş bir dağ. Erciyes`in volkanik patlamaları sonucu oluşan coğrafi tabakanın, binlerce yıl yağış, sel, rüzgar, fırtına vb. doğa olayları ile etkileşimi sonucu Kapadokya Bölgesinde bugün ziyaret edilen peri bacaları oluşmuş ve bu bölgede yaşayanlar tarafından yeraltında ve yerüstünde yaşam alanlarına dönüştürülmüştür. Günümüzden 1500-2000 yıl öncesinde, yer üstünde olduğu kadar yer altında da yaşam olduğunu görüyoruz. Yeraltında şehirlerin ve kiliselerin olduğunu biliyoruz ve buralarda yaşamın olduğunu görüyoruz. Bunlardan birini görmenizi tavsiye ediyorum."