Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?AÇIK KAPI? PROJESİ HİZMETE GİRDİ

?AÇIK KAPI? PROJESİ  HİZMETE GİRDİ

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşa en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan ?Açık Kapı Milletin Kapısı´ Kayseri büro açılışı, Vali Süley

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşa en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan ?Açık Kapı Milletin Kapısı´ Kayseri büro açılışı, Vali Süleyman Kamçı´nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Valilik binası girişinde bulunan ?Açık Kapı Milletin Kapısı´ Kayseri büro açılışına Vali Kamçı, Vali Yardımcıları, Valilik İl ve Şube Müdürleri ile Valilik personeli katıldı.

Vali Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, Açık Kapı Projesinin ilimizde dahil olmak üzere toplam 37 ilde hizmet vermeye başladığını ifade ederek, bu projenin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni etti.

İl genelinde tespit edilen kronikleşmiş sorunlar ile aile içi şiddet, cinsel istismar, güvenlik ve asayiş gibi konularda yapılacak başvuruların alınacağını ifade eden Vali Kamçı, proje ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi:

?Proje kapsamında, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesi amaçlanmıştır. Aynı zamanda ziyaret eden dezavantajlı kişilere de (yaşlı, engelli vb. vatandaşlar) mihmandarlık hizmeti verilecektir. Projenin faaliyete geçmesi ile birlikte www.acikkapi.gov.tradresi üzerinde bulunan sisteme vatandaşlar tarafından başvuru yapılabilecektir. Aynı zamanda Valiliğimiz bünyesinde kurulan Açık Kapı bürosuna bizzat gelen vatandaşların talep ve başvuruları alınarak sisteme kaydedilecek, ilgili kurum vasıtasıyla çözüme kavuşturulacaktır. Sisteme kaydı yapılan başvurularla ilgili süreçler vali, vali yardımcısı ve sorumlu personel tarafından takip edilebilecektir. Yine sisteme kaydı yapılan başvuruların tamamı Bakanlık merkezinde takip edilebilmekte ve buna yönelik çeşitli analizlerde yapılabilmektedir. İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca çıkarılan Açık Kapı Yönergesi gereği vatandaş taleplerine azami 7 iş günü içerisinde cevap verilmesi amaçlanmıştır. Başvuru süreçlerinin her aşamasında da başvuru sahibine kısa mesaj olarak bilgi verilmesi de yine oluşturulan Açık Kapı sistemi üzerinden sağlanacaktır.?

Açıklamanın ardından Vali Kamçı, "Açık Kapı" bürosunu dolaşarak çalışanlara kolaylık diledi.