Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ADD KAYSERİ ŞUBESİ´NDEN AKİT TV HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADD KAYSERİ ŞUBESİ´NDEN AKİT TV HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yönetimi, Akit TV hakkında, Atatürk´e hakaret içerikli yayın yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yönetimi, Akit TV hakkında, Atatürk´e hakaret içerikli yayın yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Adalet Sarayı´na gelen ADD yöneticilerine CHP il yöneticileri de destek verdi. Geçen 10 Kasım´da, Atatürk´ün aramızdan ayrılmasının 77´nci yıldönümünde yayınlanan görüntülerdeki, "Zulüm 1938´de son buldu. Mustafa Kamal yıllar önce bugün öldü" yazısıyla ilgili olarak, Basın Yasası´nın 11 ve ilgili maddelerinden hareketle, 5 bin 916 sayılı yasanın, 1 ve 2´nci, Türk Ceza Yasası´nın da 53´üncü maddeleri uyarınca cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasını istedi. "Atatürk´ün manevi hatırasına basın yoluyla hakaret" suçunun işlendiğini ve yapılan yayının, kabul edilmez olduğunu belirten ADD Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ulusoy, Cumhuriyet savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak, harekete geçmemeleri halinde, adalet sistemi üzerindeki "Siyasi vesayet" söylemlerinin de güç kazanacağını söyledi.

 
 

Atatürk´e yapılan saldırılara karşı, sonsuz sabırlarının olmadığını ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları, Atatürk´e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa yaşatmak ise, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak, bu saldırılara karşı, sabrımızın sonsuz olduğu düşünülmemelidir. Her fırsatta dini referanslar gösterenlerin, İslam dininde, "Ölen insanın arkasından kötü konuşulmaz" etik anlayışını dahi çiğneyerek, Türk yurdu ve cumhuriyetine hayat veren büyük önderin anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyor, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacağımızı, duyuruyoruz."

Açıklama ardından, suç duyurusuyla ilgili hazırlanan dilekçe savcılığa teslim edildi.