Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AFGAN BAKAN AHDY , ERCİYES ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

AFGAN BAKAN AHDY , ERCİYES ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, Erciyes Üniversitesini ziyaret ederek, burada yürütülen koronavirüs aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, Erciyes Üniversitesini ziyaret ederek, burada yürütülen koronavirüs aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Yerli aşı çalışmalarının yürütüldüğü Erciyes Üniversitesini ziyaret eden Bakan Ahady, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Anwar-ul Haq Ahady, daha sonra Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezine (İKUM) geçerek, koronavirüse karşı geliştirilen aşı adayının gönüllülere uygulandığını kliniği ziyaret etti.
Afganistan ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Prof. Dr. Çalış, "113 farklı ülkeden yaklaşık 3 binin üzerinde uluslararası öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden 135'i de Afganistanlı. Afganistan ve Türkiye kardeş ülkeler. Erciyes Üniversitesi olarak özellikle araştırma başta olmak üzere öğrenci değişimi gibi birçok alanda Afganistan ile iş birliği yapmak isteriz. Erciyes Üniversitesi yönetimi olarak, her zaman Afganistanlı öğrenci ve akademisyenlerimizin yanında olduğumuzu da belirtmek isterim" dedi.