Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AĞIR TAHRİK CİNAYETİNE 13 YIL 9 AY HAPİS

AĞIR TAHRİK CİNAYETİNE 13 YIL 9 AY HAPİS

Eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği 36 yaşındaki Şener Saraç´ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Tamer Çınar, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 
Eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği 36 yaşındaki Şener Saraç´ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Tamer Çınar, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 26 Temmuz´da merkez Melikgazi İlçesi´ne bağlı Esentepe Mahallesi, Girne Şehitleri Caddesi üzerindeki fırında meydana gelen olayda, alçı dekorasyon işi yapan Tamer Çınar, aynı işi yapan Şener Saraç´ı iddiaya göre fırın çıkışında tabanca ile kovaladı. Tamer Çınar, fırının içine kaçan Şener Saraç´ı, başına tek el ateş ederek öldürdü. Gözaltına alınan Çınar, çıarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Tamer Çınar, öldürülen Şener Saraç´ın eşi Selime, oğlu 7 yaşındaki Berat ve babası Kadir Saraç katıldı. Tamer Çınar´a mahkeme heyeti karar öncesi son sözünü sordu. Çınar, "Şener ile aynı köylüyüz. İkimiz de alçıpan işi yapıyoruz. Kendisinin eşim Zehra´yı aradığını duydum. Eşimin telefonuna baktığımda sık görüştüklerini gördüm. 11 yıllık evli olduğum eşime sorduğumda Şener´in kendisini görüşmek için tehdit ettiğini, anlattı. Ben de yuvam dağılmasın, sineye çektim. 2 ay sonra iş aramak için olayın gerçekleştiği Esentepe Mahallesi´ne gittiğimde, Şener ile fırında karşılaştık. Ekmek yaptırmak için fırına gelmiş. Bana bakarak güldü, ben de ´Sen ne hakla eşimle görüştün?´ diye sorunca, ´O benim karım, çocukların benden olabilir´ yanıtını verdi. Kendimi kaybettim ve taşıdığım ruhsatsız tabancayla fırının önünde kendisine bir el ateş ettim. Fırın içine kaçtı. Peşinden gittim. Engellemek isteyen fırın çalışanlarına ´Namus meselesidir, karışmayın´ dedim. Kaçarken düştü. Ayağına ateş etmek isterken, başından vuruldu" dedi.

Pişman olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Çınar, ´kasten adam öldürmek´ suçundan 12 yıl 6 ay, ´ruhsatsız silah´ suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.