Bugün, 19 Mart 2024 Salı

AGÜ´DE 1.ELEKTRİK-ELEKTRONİK GÜNÜ DÜZENLENDİ

AGÜ´DE 1.ELEKTRİK-ELEKTRONİK GÜNÜ DÜZENLENDİ

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Erciyes ve Nuh Naci Yazgan Üniversiteleri tarafından ortaklaşa 1. Kayseri Elektrik-Elektronik Günü düzenlendi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ),  Erciyes ve Nuh Naci Yazgan Üniversiteleri tarafından ortaklaşa 1. Kayseri Elektrik-Elektronik Günü düzenlendi.

Öğrencilerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği hakkındaki bilgi ve donanımlarını geliştirip, bilimi ilerletmek, teknolojiyi geliştirmek, potansiyellerine katkı sağlamak ve üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen program AGÜ Sümer Kampusu´nda yapıldı. Gün boyu devam eden etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, AGÜ, Erciyes ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinden akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 Rektörlük konferans salonundaki etkinliğin açılışında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, değişen dünyada mühendislerden aranan özellikleri ve beklentileri anlattı. Günümüzde bir mühendisin kesinlikle iyi derecede İngilizce bilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, "Mühendislerin, küresel sorunlarla ilgilenmesi, iyi bir dijital okuryazar olması, mobil olması girişimci ve yenilikçi de olması gerekiyor.  Artık mühendislik alanında da veri mühendisliği, nano malzeme tasarım mühendisliği ve  geri dönüşüm teknolojileri mühendisliği gibi yeni yeni bir çok mesleğin ortaya çıkmaya başladığını da unutmamak gerekiyor" dedi.

INFOMAG Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni ve Harvard Business Review Türkiye Baş Editörü Serdar Turan, Mercedes Benz Aksaray İntralojistik Genel Müdürü İsmail Toygar´ın konferans vererek, öğrencilere deneyimlerini aktardığı etkinlik, soru ve cevapların ardından son buldu.