Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AGÜ´LÜ AKADEMİSYENLERİN MAKALELERİ İNGİLİZ VE ALMAN DERGİLERENE KABUL EDELDİ

AGÜ´LÜ AKADEMİSYENLERİN MAKALELERİ İNGİLİZ VE ALMAN DERGİLERENE KABUL EDELDİ

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademisyenlerinin bilimsel araştırma makaleleri, İngiltere ve Almanya´nın prestijli dergilerinde kapak makalesi oldu. Makaleler, İngiliz Kraliyet Akademisi Kimya Topluluğu (RSC) ve Almanya´nın ´Wiley´ dergilerinde yayınlan

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademisyenlerinin bilimsel araştırma makaleleri, İngiltere ve Almanya´nın prestijli dergilerinde kapak makalesi oldu. Makaleler, İngiliz Kraliyet Akademisi Kimya Topluluğu (RSC) ve Almanya´nın ´Wiley´ dergilerinde yayınlandı.
AGÜ´lü akademisyenler iki önemli bilimsel araştırma makalesine imza attı. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Usta danışmanlığında, Malzeme Bilimi doktora öğrencileri Resul Özdemir ve Mehmet Özdemir´in ´Plastik  güneş pilleri için bor içeren yarı-iletken polimerler´ ve ´Moleküller arası nanometrik etkileşimlerin elektriksek iletkenliğe etkisi´ konulu iki çalışması Avrupa´nın Malzeme Bilimi- Nanoteknoloji alanında önde gelen dergilerinde bu ay kapaktan yayınlandı.
İngiliz Kraliyet Akademisi Kimya Topluluğu (RSC) ve Almanya´nın ´Wiley´ yayınevleri tarafından yayınlanan dergilere kabul edilen makaleler arasından editör ofisi tarafından seçilen bu iki çalışma ayrıca da okurlarla ´Hot Topics´ olarak paylaşıldı.Malzeme Bilimi doktora öğrencilerinin ilk yazar olarak yer aldıkları bu interdisipliner çalışmalarda Güney Kore´de KAIST ve Sogang Üniversitelerinden Koreli akademisyenler de yer aldı. Doç. Dr. Hakan Usta, çalışmaların uluslararası akademik dünyada ilgi uyandırmasını ve özellikle Bor´lu organik malzemeler alanında yapılacak gelecek çalışmalara ışık tutmasını beklediklerini ifade etti.